Dekor
Vál, 2017. szeptember 1.
Edvin Marton hegedûmûvész Olekszandr Milov ukrán képzõmûvész Love címû mûalkotásának felavatásán Válon 2017. szeptember 1-jén. A 16 méter hosszú és 10 méter magas, dróthuzalokból hajtogatott alkotás a 2015-ös Burning Man fesztiválon a legjobb alkotások között szerepelt.
MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Fiaival együtt készül az ünnepre a hegedűvirtuóz

24.hu
24.hu

2017. 12. 20. 11:22

Meghitt hangulatban tellik a családi készülődés.
Korábban a témában:

Edvin Marton gyerekkorát meghatározta a karácsony. A világhírű hegedűművész gyerekként hamar elkerült a családjától, és csak ritkán találkozhatott a szeretteivel. Ezen kevés alkalmak közé tartozott a karácsony, az ünnep pedig a szívügyévé vált.

Edvin Marton mindössze 8 éves volt, amikor egy bentlakásos, internátusos zeneiskolába költözött az oroszországi Moszkvába. A kollégiumban tizenhatan éltek egy szobában nyolc éven keresztül, és haza csak évente kétszer, nyáron illetve karácsonykor mehettek.

Mivel a művész már fiatalon is szoros kapcsolatot ápolt családjával, a napokat számlálva várta, hogy viszontláthassa őket a szeretet ünnepén. A karácsony azóta is fontos részét tölti be az életüknek.

Szenteste meglepjük egymást, de nem drága, hanem inkább szimbolikus ajándékokkal. A karácsonyfát már bő egy héttel korábban felállítjuk, és együtt díszítjük fel – mesélt Edvin Marton.

Bár napjai jelentős részét a fellépései előtti próbák töltik ki, idén szerencsésen jött ki a lépés, hiszen advent harmadik vasárnapján családi körben gyújthatták meg az adventi koszorú első három gyertyáját.

A fiaim 7 és 8 évesek, akik már nagyon várják a december 24-ét. Nálunk tényleg meghitten és jó hangulatban telik a készülődés – tette hozzá a hegedűművész.

Edvin Marton december 23-i Ave Maria Symphonic Live című koncertjén szeretné megidézni a karácsony meghittségét és elvezetni rajongóit saját epikus világába, ahol igazi ünnepi varázslat várható.  A nagy szimfonikus zenekart zongora- és énekszóló kíséri majd, de a 43 éves sztár felkérésére egy meglepetés prímabalerina is színpadra áll. Az est különlegessége, hogy Edvin Marton egy felbecsülhetetlen értékű hegedűn is játszik.

Egy németországi versenyen több mint száz előadó közül én nyertem el egy 1699-es Antonio Stradivari hegedű fellépési jogát, amit a nagykoncertemen szólaltatok majd meg – mondta a művész.

Kiemelt kép: MTI/Bodnár Boglárka

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2018. december 12.
Burány Sándor és Mellár Tamás, a Párbeszéd képviselői, Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője, Kunhalmi Ágnes MSZP-s képviselő, Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője, Bősz Anett független képviselő, Gurmai Zita szocialista képviselő, Szél Bernadett független képviselő, Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő és Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője (b-j) elállja a házelnöki pulpitusra vezető lépcsőt az Országgyűlés plenáris ülésének kezdete előtt 2018. december 12-én.
MTI/Máthé Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.