Dekor

Jéggyertya, a karácsonyi dekorációk ásza

Ha egy igazán egyedi kiegészítővel szeretnénk feldobni a lakást karácsonykor, akkor itt a tökéletes megoldás, nevezetesen a jéggyertya. A dekoráció jól mutat az ünnepi vacsoraasztalon, ráadásul hideg időben sokáig megtartja a formáját, a virágokkal és termésekkel díszített jégen pedig átvilágít a fény, írja a kaldeneker.hu.

Hogyan készül?

Helyezzünk egy nagyobb, üres konzervdoboz közepébe egy vastagabb gyertyát úgy, hogy a vége kilógjon. Köré tetszés szerint bármilyen téli termést, így fenyőágakat, kertben található bogyókat, faleveleket, tobozokat, narancs- és citromszeleteket tehetünk.

Az edényt ezután öntsük tele hideg vízzel, majd tegyük be a fagyasztóba 24 órára. Amikor megdermedt, csorgassunk forró vizet a doboz külső oldalára és egy mozdulattal húzzuk ki belőle. A jéggyertyát ezt követően zacskóba kell rakni és felhasználásig a fagyasztóban tárolható.

A vendégek érkezése előtt vegyük ki a hűtőből a gyertyát, gyújtsuk meg, majd tegyük ki a bejárati lépcsőre.

Ha a megterített asztalnál szeretnénk égetni, akkor számoljunk vele, hogy csak két órát bír ki szobahőmérsékleten, ezért érdemes egy mély tányért alátenni.

Vacsora után helyezzük vissza a gyertyát fagyasztóba, majd egy nap múlva a konzerves dobozába, és újra töltsük fel vízzel, majd fagyasszuk meg. Így nagyon sokszor fel tudjuk használni még.

Pozsgás növények az új karácsonyfák
Mutatjuk az idei legtrendibb karácsonyfa megoldást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik