Dekor

Öt meglepő karácsonyi ajtódísz, amit le akar majd utánozni

A tradicionális karácsonyi koszorúk szépek és időtállók, sosem mennek ki a divatból. Ugyanakkor a Pinteresten, az egyik legnépszerűbb fotómegosztó közösségi oldalon a kreatív bloggerek sorra mutatják meg újabbnál újabb ötleteiket a bejárati ajtó feldíszítésére.

Ha szeretnénk átadni a múltnak a hagyományos koszorúkat és valami igazán egyedülállóval fogadni az ünnepen a vendégeinket, akkor próbáljuk ki az alábbi ideák egyikét.

Szánkó

Fotó: Pinterest

Mi lenne, ha egy régi, fából készült szánkó lógna az ajtónkon? Van benne valami varázslatos, pláne akkor, ha kicsit ki is pofozzuk. Egy ütött-kopott szánkóhoz gyakorlatilag bármelyik bolhapiacon könnyedén hozzájuthatunk, és nem kell azzal foglalkoznunk, hogy milyen állapotban van, hiszen egy kis patina csak javítja a helyzetünket, ami az ajtódíszt illeti.

 

Kesztyű

Fotó: Pinterest

A bejárati ajtón hangulatosan mutat egy pár ujjatlan kesztyű zöld ágakkal, műhóval, netalán fenyőtobozokkal díszítve. Az egész évszak során jó érzés lesz munkából hazaérni és a vendégek is boldogan kopogtatnak majd nálunk.

 

Jégkorcsolya

Fotó: Pinterest

A korcsolya önmagában is a telet szimbolizálja, de ha kiszínezzük néhány szalaggal, magyallal és zöld ággal, akkor azonnal a karácsony jut majd eszünkbe róla. Ráadásul az ünnepek után is jól mutat a kilincs felett.

 

Képkeret

Fotó: Pinterest

Ez az egyik legnépszerűbb ötlet a Pinteresten jelenleg. Keressünk egy régi képkeretet, fessük le bármilyen nekünk tetsző színnel, és néhány gömbdísz társaságában akasszuk ki az ajtóra. Talán a legolcsóbb megoldás mind közül, mégis ünnepi hangulatot áraszt.

Csillag

Fotó: Pinterest

A csillagok az ünnep egyik szimbólumai, úgyhogy miért ne használnánk azokat ajtódísznek koszorú helyett? Egy ügyes svéd blogger fenyőágakból rakott össze egy csillagot, majd ezt akasztotta ki az ajtóra. Bátran csináljuk utána, nem bonyolult művelet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik