Dekor

Egyedi és gyönyörű ünnepi dekoráció a fenyőtoboz

Mutatós karácsonyi díszeket készíthetünk a természet ajándékából.

Aki idei kirándulásaik során gondoltak a karácsonyra, otthonuk ünnepi díszítésére, azok a fenyvesekben sétálva biztosan gyűjtöttek tobozokat. A fenyőtoboz reneszánszát éli a karácsonyi dekorációban. Bár egyformának tűnnek – igaz méretük eltérő – csak kreativitásunk kérdése, mit készítünk belőlük.

Fotó: pixabay.com

Ha beszerzünk néhány szalagot, egy kevés festéket, csillámport, miniatűr “öltözéket”, akkor gyönyörű díszeket és figurákat készíthetünk a természet ajándékából. Jól mutat a karácsonyfán az angyalkák, a gömbök és a fényfűzér mellett, de öltözteti az ünnepi asztalt, az ablakot, egy kevés “álcázott hóban” akár a téli tájat is megidézi, összességében a lakás bármely részét öltözteti.

Fotó: pixabay.com

Azoknak sem kell elkeseredniük, akik nem tartoznak a természetjárók nagy családjába, és nem gyűjtöttek tobozokat. Hobbiboltokban, kreatív üzletekben elérhető áron hozzájuthatnak fenyőtobozhoz, s ha ezt megtették, ők is kiegészíthetik ezekkel a lakás karácsonyi díszeit. Ehhez mutatunk néhány fotón egyszerűen megvalósítható ötleteket.

Fotó: pixabay.com
Fotó: pixabay.com
Fotó: pixabay.com
Fotó: pixabay.com
Fotó: pixabay.com
Fotó: pixabay.com

Kiemelt kép: pixabay.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik