Dekor

Így készül bébiételes üvegből karácsonyi mécsestartó

Egyszerű a munkafolyamat, a végeredmény pedig gyönyörű.

A kreativitásnak nincsenek határai. E megállapítást erősítik Fésüs Katalin alkotásai: a hölgy gyönyörű mécsestartókat készített a karácsonyi ünnepek közeledtével, s annak elkészítési technikáját most megosztja olvasóinkkal.

Szükséges kellékek

Bébiételes üveg, Sniccer vonalzó, szalvéta, dekupázs ragasztó, ecset, szalag

Elkészítése

Tisztítsuk meg az üvegeket a cimkétől, és annak ragasztójától: a ragasztót legjobban a benzines folttisztító oldja, de az acetonos körömlakk lemosó is megteszi. Karácsonyi szalvétából vágjuk ki a nekünk tetsző mintát, majd próbáljuk rá az üvegre. Igazítsuk méretre, majd tegyük félre.

Az üveget nagyon vékony rétegben kenjük be a ragasztóval – lehetőleg sörte ecsettel –, mert ha túl sok ragasztót teszünk, az eláztatja a szalvétát. Gyorsan kell dolgozni, hogy a vékony réteg ragasztó nehogy megszáradjon. A félretett szalvétából kivágott mintát fordítsuk meg, szedjük szét rétegekre. A nyomtatott színes réteggel fogunk tovább dolgozni: ezt helyezzük rá a beragasztózott üvegre, majd tenyerünkkel nyomkodjuk le a szalvétát, hogy minél kevesebb ránc maradjon.

Miután megszáradt, egy réteg dekupázs ragasztót egyenletesen, de már kicsit vastagabb rétegben, kissé rányomott ecsettel kenjünk fel a szalvétás üvegre fedőrétegnek. Száradás után szalaggal, madzaggal díszítsük az üveg nyakát!

A technika alkalmas fa- és konzervdobozok, műanyag tárgyak díszítésére is!

Fotók: Fésüs Katalin

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik