Szórakozás

Elhagyta az országot Terry Black

A transzvesztita előadóművész gyemekeivel együtt már hetek óta Münchenben él.

Terry Black sokáig titkolózott tervét illetően, csak legszűkebb baráti köre tudott arról, hogy a család külföldre készül. Terry örökbefogadott gyermekei már az iskolát is Németországban kezdték.

“Legalább egy, de lehet, hogy több év is lesz, amit itt töltünk. Sajnos a tüdőbetegségem és a nyaki gerincsérvem hatékony gyógyítását az otthoni orvosok nem tudták megoldani, ezért itt kezelnek, ami több műtétet és hosszú rehabilitációt jelent. Időnként már bottal jártam, a fájdalmak elviselhetetlenné váltak, emellett fulladási rohamaim is vannak. Daganatot diagnosztizáltak a mellemben és a tüdőmben is” – mesélte Terry Black, aki korábbi kinti munkái miatt Németországban is jogosult orvosi ellátásra.

“Dani ugyan még csak hetedikes lenne, de egy felmérés alapján a nyolcadikba tették, Fannika pedig a negyedik osztályt kezdte el idekint. Mindketten beszélnek németül, nekem pedig anyanyelvem, ugyanis Svájcban születtem, ott töltöttem a gyerekkoromat német nyelvterületen. Itt kint olcsóbbak az élelmiszerek, a ruhák, de ingyen kapunk busz- és uszodabérletet is. Noha csak egy egyszobás kis lakásban élünk, mégis könnyebb itt az életünk” – mesélte a Blikknek az előadó, aki kettős állampolgárként választotta Németországot új otthonuknak.

Fotó: Kummer János

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik