Szórakozás

Anyagi gondokkal is küzdött Robin Williams

Az öngyilkosságot elkövető színész depressziója eddig sem volt titok; ismerősei most pénzügyi nehézségeiről is beszéltek.

Robin Williams hirtelen halála önmagában is megrendítő, az öngyilkosság ténye a gyakran vígjátékokban feltűnő színész esetében még tovább nehezíti a sajnálatos esemény feldolgozását. A színész depressziójáról és korábbi alkoholproblémáiról eddig is tudni lehetett, ismerősei viszont most súlyos anyagi gondokról is mesélnek – írja az MTI. A 63 évesen elhunyt Williams arról panaszkodott ismerőseinek, hogy vagyonának jelentős részét a két ex-feleségének fizetett tartásdíjak emésztik fel.

Semmi másról nem tudott beszélni, csak a súlyos pénzügyi gondjairól. Robin rendkívül nagylelkű volt a barátaihoz és a családtagjaihoz, amikor a pályája csúcsán volt, és mindenkit kisegített, akinek szüksége volt rá. Az is frusztrálta, hogy olyan televíziós és mozis szerepeket is el kellett vállalnia, amelyeket nem akart, de muszáj volt, mivel ki kellett fizetnie a számlákat”  – mondta el a Williams család egyik barátja. A színész-komikus állítólag már két éve próbálta eladni a kaliforniai Napa völgyben lévő birtokát is, ahogy mondta, “már nem engedheti meg magának”.


Fotó: Europress

A szakértők szerint Williams halálának körülményei nem adnak magyarázatot arra, hogy a színészt mi vitte rá az öngyilkosságra. Mint hangsúlyozták: ennek megértéséhez részletes “pszichológiai elemzésre” van szükség, amely kiterjed a művész orvosi kartonjának és egyéb egészségi adatainak felülvizsgálatára, valamint a családtagokkal és barátokkal folytatott beszélgetésekre. Az egyelőre nem került nyilvánosságra, hogy a színész hagyott-e búcsúüzenetet.

A haláleset körüli megrendülést jelzi, hogy Robin Williams gyászolói virágokból és üzenetekből álló ideiglenes emlékhelyeket emeltek Amerikában országszerte; köztük a színész otthonánál, a hollywoodi Hírességek sétányán lévő csillagánál, az Egy úr az űrből című vígjátéksorozat helyszínéül szolgáló coloradói háznál, és néhányan egy bostoni közpark egyik padjánál gyűltek össze, ahol Good Will Hunting című film egyik jelenetét forgatták.


Fotó: Europress

Az amerikai katonákat világszerte támogató USO pedig közleményt adott ki a színész halála után, mivel Williams 13 országban szórakoztatta az ott állomásozó katonákat, ahogy ezt Obama elnök is kiemelte a színész halála utáni üzenetében.

Mindenkivel kezet rázott, mindent aláírt és minden egyes embert megölelt. Megértette, hogy a nevetésnek milyen energizáló hatása van a nehéz időkben”  – írta az USO a színészről, akiről a német televízió is különleges módon emlékezett meg.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik