Szórakozás

Hadat üzen az Európai Uniónak Alekosz

A magát a politika sűrűjébe belevető ex-valóságshowhős kiáll a magyar akác, a magyar akácméz és a magyar pálinka mellett.

Most nem levelet írt, mint a Facebook-vezér Mark Zuckerberg-nek, most videót forgatott, abban is nagyszerű, elég csak a főzős alkotásaira gondolni.

Fakanál helyett most csak a fa van a középpontban, abból is akác. Korábban már mi is írtunk róla, bajban a magyar akác, az Európai Bizottság tervei szerint az erdészeteknek és a faiparban dolgozóknak, valamint a méhészeknek vissza kell szorítaniuk vagy ki kell irtaniuk az akácfákat. Ez ellen a Fidesz is harcol, petíciót is alá lehet írni, valamint hungarikummá is szeretnék nyilvánítani, az akácmézzel együtt.

Alakulóban a Fidesz–Munkáspárt nagykoalíció

A Thürmer Gyula- és Munkáspárt-szimpatizáns Alekosz is beállt a sorba, hosszú videóban értetlenkedik az akácellenes döntésen, de férfiasan bevallja, nem érti, mi a célja ezzel az EU-nak. Rákanyarodva a mézre – amit Alekosz is nagyon szeret, ezt fontosnak tartja leszögezni – kijelenti: „az Európai Unió állatkínzó.”

Még egy gyors kitérő a kazánokra, hősünk akáccal fűt, de ha már nem lesz ilyen fa? Nyitva hagyja a kérdést, gyötrődnénk, hogy meg fog fagyni, de rátérünk a pálinkra. Az meg melegít, ugyebár.

Baráti kapcsolatok

Az Európai Uniónak a szabad pálinkafőzés sem tetszik, Alekosznak viszont tetszik a pálinka. „Gondozza és ápolja a baráti kapcsolatokat” – mármint a pálinka, nem Alekosz. „Örvendeznek és örömüket lelik általa, hát miért baj ez az Európai Uniónak?” – kérdezi.

Természetesen a sok kérdés után van válasza és megoldása is a diszkréten egy korona alatt helyet foglaló Alekosznak: először is olvassuk át a Munkáspárt programját, majd ne menjünk el az EP-választásra.

„Magyarországnak nem kell Európába mennie, mert Magyarország már Európában van” – üzeni, kíváncsian várjuk a José Maneul Barossonak, avagy Majának, a méhecskének íródó levelét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik