Szórakozás

Nem tudják, mi ölte meg Hoffmant

A vasárnap lakásában holtan talált színész boncolása egyelőre nem hozott döntő eredményt.

Philip Seymour Hoffman halálának okának kiderítéséhez további vizsgálatok szükségesek – közölte szerdán a New York-i orvosszakértői hivatal. Julie Bolcer, a hivatal szóvivője elmondta: nincs olyan menetrend, amely meghatározza, mikor kell befejeződnie a boncolásnak. Nem volt hajlandó elárulni, hogy milyen vizsgálatok következnek, de ilyen esetekben rendszerint toxikológiai és szövettani vizsgálatokra kerül sor.

A 46 esztendős Hoffmant vasárnap tűvel a karjában találták meg Greenwich Village-i lakásában, ahol legalább 50 tasaknyi heroinra bukkantak a hatóságok. Egyelőre azt is vizsgálják, hogy a drogot keverték vagy szennyezték-e mással. A lakásban fecskendőket, kormos kanalat és különböző receptköteles gyógyszereket, köztük heroinfüggőség kezelésére való, vérnyomáscsökkentő és izomlazító gyógyszert találtak.

Miközben folyik a hivatalos vizsgálat a halál okának megállapítására, a New York-i rendőrség az Oscar-díjas színész vélhető kábítószer-túladagolása miatt nyomoz. Helyi idő szerint kedden este három férfit és egy nőt tartóztattak le, miután egy kínai negyedbeli lakásban rajtuk ütöttek, és több mint 350 csomag heroint foglaltak le náluk.

Amerikai lapértesülések szerint azzal gyanúsítják őket, hogy ők adták el a színésznek a kábítószert. A rendőrség azonban ezt nem erősítette meg, arra hivatkozva, hogy további nyomozásra van szükség. A letartóztatottak lakása másfél kilométerre található a színész otthonától.

Hoffman nem tagadta, hogy kábítószer-függőséggel küzdött. A CBS televízió 60 perc című műsorában 2006-ban arról beszélt, hogy 22 éves kora előtt, amikortól tiszta lett, mindenféle kábítószert használt, ami csak a keze ügyébe került. Tavaly azt is elismerte, hogy megint visszaesett, és elvonókúrára szorult.

A hatóságok most megpróbálják rekonstruálni, hogy mit csinált Hoffman a halálát megelőző napokban. A színész halálhíre növelte egy új, erős droghibrid felbukkanása körüli aggodalmakat. A heroin és fentanil – szintetikus morfium – keveréke januárban egy hét alatt 22 halálesetet okozott Nyugat-Pennsylvaniában. A Hoffmannál talált kábítószerben azonban a tesztek nem mutattak ki fentanilt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik