Szórakozás

Ők az Eurovíziós Dalfesztivál magyar indulói

Dal-(960x640).jpg (A Dal, Euróvíziós Dalfesztivál)
Dal-(960x640).jpg (A Dal, Euróvíziós Dalfesztivál)

Többek között Kállay-Saunders Andrást és Radics Gigit is beválogatták az Eurovíziós Dalfesztivál legjobbjai közé. Oláh Ibolyának pedig ez lehet az utolsó nagy lehetősége a visszatérésre.

Kiválasztotta A Dal című produkció előzsűrije azt a 30 dalt, amely részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál január 25-én az M1-en induló magyar előválogató show-jában – hangzott el az MTV Zrt. és az MTVA szerdai budapesti rendezvényén.

A bejutott énekesek között van Oláh Ibolya, Vastag Tamás, Király Linda, a Mystery Gang, Kállay-Saunders András, a Belmondo, Radics Gigi és Király Viktor.

Radics Gigi 2013-as versenydala

“A tavalyi 247 nevezéshez képest idén 435 dallal pályáztak A Dalba, holott szigorítottunk is a kiírás feltételein. Érezhetően évről évre felfelé megy a színvonal, köszönet ezért a szerzőknek és az előadóknak” – emelte ki Rákay Philip, az MTV Zrt. vezérigazgató-helyettese, a zsűri tagja.


MTI Fotó: Mohai Balázs

Január 25-én, február 1-jén és 8-án lesz a három elődöntő, majd következik a két középdöntő, ahonnan nyolc dal jut a február 22-ei döntőbe, amelyben kiderül, melyik dal és előadó képviseli Magyarországot a 2014-es Eurovíziós Dalfesztiválon május 6-a és 10-e között Koppenhágában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik