Szórakozás

Frei Tamás: Nem akartam megöletni Orbánt

Frei-Tamas(960x640)(1).jpg (Frei Tamás)
Frei-Tamas(960x640)(1).jpg (Frei Tamás)

Az egykori tévés ma már inkább íróként és kávézótulajdonosként ismert, korábbi állításai mellett azonban most is kitart és tagadja, hogy bérgyilkos helyett statisztával beszélgetett volna.

Frei Tamás az ATV Húzós című műsorában fejtette ki határozott véleményét a róla évek óta terjengő pletykákról. Mint ismert, Juszt László korábban azt állította, hogy egy az iskolai színjátszókörben tapasztalatokat szerzett bolti alkalmazott volt Frei Tamás évekkel ezelőtti műsorában az az orosz bérgyilkosnak beállított személy, aki úgy nyilatkozott, 1 millió dollárért vállalná a magyar miniszterelnök meggyilkolását. Az illető Jusztnak úgy nyilatkozott: úgy hitte, statisztaként szerepel egy másodosztályú filmben, és minden mondatát előre megírt forgatókönyvből tanulta meg. Később aztán már egy orosz zöldségesről vélték tudni, hogy ő az a bizonyos bérgyilkos. Volt bocsánatkérés, lemondás, képernyő-elsötétítés, de az igazságot máig homály fedi.

Frei Tamás most arról beszélt az ATV műsorában, hogy ez már nem érdekli, különben is annyi támadás érte, hogy ez az ügy jelentőségét vesztette. Azt azért elmondta, hogy továbbra is kitart amellett, hogy valóban egy bérgyilkossal beszélgetett annak idején. A hazai közéletre jellemzőnek tartja, hogy egyszerű és szerinte az előzményekből logikusan következő kérdésére – megölné-e a magyar miniszterelnököt, s ha igen, mennyiért? – milyen szélsőséges megnyilvánulások születtek. Sőt, egyesek még azzal is megvádolták, hogy Orbán Viktor meggyilkolására gyűjt pénzt.

Az évente két hónapot itthon töltő Frei kifejtette, hogy a hazai közéletet borzalmasnak, az itthoni légkört rossznak, az ország helyzetét szomorúnak ítéli meg.

“Ennek ellenére most jobb hazajönni, mint korábban, mert azok a fiatalok, akik már megjárták a világot, tapasztalatot, nyitottságot, ismereteket szereztek, hazatérve megteremtik azokat a tereket, amiktől jobban lehet élni. A tehetséget nem lehet legyalulni” – mondta a műsorban a könyveivel eddig közel százmillió forintot bezsebelő volt tévés.

Fotó: TV2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik