Szórakozás

Frei Tamás nagyot szakított könyveivel

Frei-Tamas(960x640).jpg (Frei Tamás)
Frei-Tamas(960x640).jpg (Frei Tamás)

Esze ágában sincs visszatérni a tévézéshez Frei Tamásnak. Nem véletlenül: az egykori riporter nagyot kaszált eddig megjelent két regényével, és már a folytatást is tervezi - de nem a kamerák előtt.

250 ezer példány fogyott eddig Frei Tamás két thrillerjéből, és ez magát a kávézólánc-tulajdonos, egykori tévés újságírót is meglepte. A BorsOnline-nak bevallotta, nem számított ekkora sikerre, de szerinte a 250 ezer eladott példány főleg a műfajnak szól.

A regényírást sokkal nagyobb szellemi kihívásnak tartja a televíziózásnál, de nemcsak ezért nem akar visszatérni a tévézéshez. A Bors számításai szerint Frei Tamás valószínűleg kiemelt honoráriumért szerződött a kiadójához, ami azt jelenti, hogy minden eladott példány után a nettó eladási ár tíz százaléka landol a zsebében. Ez egy 4000 forintos könyvnél 380 forintot jelent, ami 250 ezer eladott példánnyal számolva 95 millió forint.

Fotó: TV2

Valószínűleg a bestsellerlisták élén landol majd trilógiájának utolsó része, a 2015 – A káosz éve és a magyar elit háborúja is.

“Azt hiszem, ebben a ritmusban kétévente írok egy regényt. Ez hatszáz oldal, és ez nem kevés, szerintem ennyi jár is az olvasóknak ennyi pénzért” – szögezte le Frei.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik