A következő élő közvetítés része Orbán Viktor öccsének kiszivárgott hangfelvételéről és a TV2 péniszriportjáról is kérdezték Gulyás Gergelyt

Új nemzeti konzultációt indít a kormány

A frakciók kérése a kormány döntött arról, hogy a gazdaságpolitika legfontosabb pilléreiről új nemzeti konzultációt indít, jelentette be Gulyás Gergely.

A kormány lehetőséget biztosít két választás között is a választópolgároknak, hogy véleményt alkossanak a gazdaságpolitikáról. Ez azért is szükséges, mert a világgazdaság gyökeresen megváltozott, ehhez pedig Magyarországnak is alkalmazkodnia kell, új eszközökre van szükség ahhoz, hogy a jövőben is sikeresek legyünk.

Ennek alapja a munkaalapú gazdaság, jelezte Gulyás, hozzátéve, hogy ebben kifejezetten jól áll Magyarország, mintegy 4 millió 750 ezer fő dolgozik hazánkban.

A növekedésre kell koncentrálni, ebben az európai környezet a legkevésbé kedvezőek közé tartozik, Németországban ez lesz a második év, hogy recesszió lesz, Ausztriában a világháború utáni évek óta nem volt hasonló csökkenés a gazdaságban. Ezért úgy gondoljuk, hogy a növekedés alapfeltétele az, hogy törekedjünk gazdasági semlegességre, ne kövessük a brüsszeli diktátumokat, amik Európát arról akarják meggyőzni, hogy üzletelni csak ideológiai alapon lehetséges

– fogalmazott a miniszter.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik