Belföld

A MÁV megmagyarázta, miért állította le a mozdonyvezető a vonatot Bicskénél

Nagy Borbála / 24.hu
Nagy Borbála / 24.hu

Mozdonyvezető kollégánk nem azért nem vitte tovább a járatot, mert a műszakja lejártával arra nem volt hajlandó, hanem mert a 10 óra vezetési idejét meghaladta volna. A rendkívül szigorú szabályok miatt erre nem volt lehetősége

– írta a MÁV azok után, hogy kiderült,  péntek este a bicskei megálló után nem ment tovább egy szerelvény. A kalauz tájékoztatta az utasokat arról, hogy nem forgalmi vagy technikai okokból áll a járat, hanem azért, mert Bicskénél kiszállt a mozdonyvezető, mert lejárt a munkaideje.

Az utasok leszálltak a járműről és megvárták az egy órával későbbi vonatot, így végül 21:30 helyett 22:30-kor érkeztek meg Tatáról Budapestre.

A MÁV szerint a mozdonyvezetőt váltó kolléga biztosításáról a vasúttársaság a lehető leggyorsabban igyekezett gondoskodni, a második mozdonyvezető eljutását azonban érdemben hátráltatta a korábbi – Tatabánya térségében történt – gázolásos baleset, illetve az annak következtében blokkolt, lelassult vasúti közlekedés.

Cáfolták, hogy a mozdonyvezető elhagyta volna a szerelvényt. A MÁV szerint a szolgálatát meghosszabbítva is a járművön maradt, és áram alatt tartotta azt, vagyis a kocsikban mindvégig volt világítás, fűtés, és működtek az ajtót.

(hvg.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik