Belföld

Szelet, néhol esőt hoz a hidegfront

Ivándi-Szabó Balázs/24.hu
Ivándi-Szabó Balázs/24.hu

Kedden gyenge hidegfront hatását érzehetjük, reggel az északi, északkeleti tájakon eleredhet az eső – írja az Időkép. Napközben mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, délelőtt még az ország északkeleti harmadán alakulhat ki kisebb eső, záport. Többfelé élénk, helyenként erős lesz az északi, északnyugati szél. A csúcshőmérséklet 12 és 21 fok között alakul, északkeleten lesz hűvösebb az idő.

Szerdán az ország keleti, északkeleti felén napos idő várható, nyugaton több felhő lehet az égen, ám csapadék ott sem várható. A Dunántúlon többfelé feltámadhat a keleti-délkeleti szél. Hajnalban északkeleten gyengén fagyhat, nyugaton, délnyugaton enyhébb lesz az idő. Napközben 13-18 fokot mutathatnak a hőmérők.

Csütörtökön marad a kettősség: keleten, északkeleten napos időre készülhetünk, míg nyugaton változóan, erősen felhős időre van kilátás. Eleinte a nyugati, délnyugati határszélen előfordulhat kisebb eső. A keleti-délkeleti szél többfelé élénk, északnyugaton erős lehet. 13-20 fokig melegedhet a levegő napközben.

Pénteken ragyogó napsütésre számíthatunk, több felhő a Dunántúl nyugati részén lehet, csapadék azonban nem valószínű. A keleties szél többfelé élénk, az északnyugati tájakon helyenként erős lehet. Délután 13-19 fok várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik