Belföld

Kiraboltak két nőt Miskolcon, egyikük súlyosan megsérült

Minősített rablás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki két nőt is kirabolt tavasszal, a városban.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a férfi a Miskolc belvárosában lévő egyik aluljárónál támadt az első áldozatára. A férfi elsőre nem tudta megszerezni a táskát, mert a nő akkor sem engedte el, amikor már a földre került.

A támadó a nőt addig húzta, míg áldozata a sérülése miatti fájdalmában nem tudott tovább ellenállni és elengedte a táskát. A támadó 17 ezer forintot szerzett meg így, a személyi okmányokkal és bankkártyával együtt.

Az elkövető májusban ismét egy nőt szemelt ki magának Miskolc belvárosában, ugyanazt a módszert alkalmazta. A férfi a 79 éves gyalogos kezében lévő táskát olyan erővel megrántotta, hogy az asszony a földre esett.

A támadó elvitte a táskát, a benne lévő pénztárcával, igazolványokkal, mobiltelefonnal, valamint alig több mint háromezer forinttal együtt. Az idős asszony súlyos sérüléseket szenvedett. Az ügyészség fegyházbüntetést kért a más ügyben ügyben szabadságvesztés-büntetését töltő, különös visszaesőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik