Belföld

Magyar Péter ironikus vádirata önmaga ellen

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
A Tisza Párt elnöke „tisztázta” Orbán Viktort és a NER oligarcháit.

Magyar Péter nagyon ironikusan reagált arra, hogy „a propaganda apraja-nagyja, de még a valódi sajtó” is azzal foglalkozik, milyen állami megbízásai voltak, milyen túlárazott szerződéseket írt alá, testvére  melyik cégeknél dolgozott hosszabb-rövidebb ideig.

A Tisza Párt elnöke Facebook-posztban tett „vallomást”. „Magára vállalt” mindent, azt írta, valójában a NER minden furcsa gazdasági ügye mögött ő és Magyar Márton áll.

Ők ketten vezették félre „az egyébként jóhiszemű, mélykeresztény, erkölcsös” Orbán Viktort, akiben  reméli, vallomása hatására „minden jóérzésű magyar ember ismét teljes szívvel meg tud majd bízni… és a továbbiakban senki nem vádolja őt alaptalanul a magyar emberek vagyonának elsajátításával”.

Íme Magyar Péter ironikus vallomása, vagyonbevallása.

– 43 évesen nem egy olyan ingatlanban lakom, amit 90 millió forint jelzáloghitel terhel és az öcsém sem egy lakótelepi lakásban lakik a családjával.
– A valóság ezzel szemben az, hogy mi építettük közösen 12 milliárd forintért a hatvanpusztai uradalmi birtokot. Oda Orbán Viktorék kutyája csak a mi külön engedélyünkkel jöhetett be. Én építtettem ott a pálmaházat és én kértem, hogy legyen külön szafari és egy szép tó is a birtokon.

– A valóságban Mészáros Lőrinc 1000 milliárdja és Tiborcz István 500 milliárd forintja is az öcsémé és az enyém.

– A valóságban mi szereztünk több, mint 40 ezer hektár termőföldet, mi harácsoltunk össze közbeszerzéseken 1000 milliárdokat, amiből aztán bankot, biztosítót, alapkezelőket, gyárakat, energiaszolgáltatókat, kastélyokat, szállodákat és yachtokat vettünk.

– Az 1500 milliárdos autópálya koncesszió a valóságban az öcsémé, Szíjj László és Mészáros Lőrinc csak a strómanjai.

– A valóságban tőlünk vásárolt a félrevezetett kormány 650 milliárd forint közpénzért, túlárazottan felesleges irodaházakat.

– A látszat ellenére nem Orbán Rasi és Várkonyi Andi járnak 50 milliós ékszerekben és nem ők hordanak 10 milliós ruhákat és táskákat, hanem az öcsém és én.

– Be kell valljam, hogy nem csak egy telefont dobtam a Dunába, hanem a kormány nekem vette meg 700 milliárd forintért a teljes Vodafone-t.

– A valóságban nem Rogán Antalnak tejel évente 1 milliárdot egy kamu találmány, hiszen Tóni is csak az én strómanom.

– A valóságban nem Lázár Jánosé a batidai kastély, hanem az öcsémé és én intéztem a Magyar Közút Zrt. igazgatósági tagjaként, hogy az odavezető alsóbbrendű utat 3 milliárd forint közpénzért felújítsák.

A „vagyonbevalláson” túl Magyar Péter azt is „beismerte”, hogy testvérével valójában ő építette ki „a Nemzeti Együttbűnözés Rendszerét”, és restelli, hogy egy egész országot tartott ennyi ideig tévedésben és közben még mosolygott, de úgy volt vele,

ha az ember bűnbe esik, legalább élvezze.

Magyar Péter végül azt ígérte, jövő évi vagyonbevallásában mindent feltüntet (ha lesz elég rubrika).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik