Belföld

Kovács Gergely leállíttatta a Tündérhegyi Pszichiátria bontását

Adrián Zoltán / 24.hu
Kovács Gergely
Adrián Zoltán / 24.hu
Kovács Gergely

Kiküldtük a Kormányhivatalt a rendőrséggel, akik ma délután leállíttatták a Tündérhegyi Pszichiátria épületének bontási munkálatait, illetve kötelezték a tulajdonost az általa okozott életveszélyes állapot elhárítására. Az önkormányzat pedig a védett épület helyreállítására fogja ezután kötelezni a céget, mert a látszat ellenére vannak még törvények az országban. És talán tanulnak annyit a történtekből az ingatlanbefektetők, hogy a XII. kerületben mostantól be kell tartani a szabályokat és az új vezetés nem a befektetők, hanem a kerület lakosainak az érdekeit fogja nézni.

– írja Kovács Gergely, a XII. kerület polgármestere a Facebookon. Kovács csütörtökön posztolt arról, hogy a jelenlegi tulajdonosa elkezdte bontani az egykori Preisich Szanatórium melléképületeit, és nem sokkal ezután derült ki, hogy már a villaépületet is bontották. Annak ellenére, hogy a múlt század eleji épület elővédettségi státuszban van, 2026-ig jogszerűen nem lenne bontható.

Azért ez tényleg hihetetlen. Annak ellenére, hogy védettség alatt áll a Tündérhegyi Pszichiátria épülete, a tulajdonos fogja magát és épp elbontja tök jogszerűtlenül, hogy felépíthesse a hülye lakóparkját. A tulajdonos egy kft.-n keresztül a Szivek-család vagyonkezelő alapítványa. A NER-nek úgy tűnik tényleg mindent szabad. Ezek után nyilván mi sem leszünk barátságosak, jön a telekre és valamennyi kerületi Szivek-érdekeltségre a változtatási tilalom. Bár gondolom majd az is nagyon érdekli őket. De amúgy tényleg, a világ összes pénze nem elég ezeknek, mindent szét kell cseszni ebben az országban?

írta akkor Kovács Gergely.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik