Belföld

Ismét jó osztalékot hozott a Nakama Rogán Antal volt feleségének

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Idén is hónapokkal a május végi határidő után adta le a tavalyi évről szóló beszámolóját Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata közös cége, a Nakama & Partners Kft. – írta a 444.hu. A reklámügynöki tevékenységre tavaly sem lehetett panaszuk: 359 millió forint folyt be belőle a kasszába.

A növekvő bevételek és lefaragott kiadások nagyot emelkedő nyereséget eredményeztek a cégnél: az előző évi 14 millió forint után tavaly 77,8 milliós profittal zárt a Nakama.

A tulajdonosok, Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata ki is vették az osztalékot, még többet is, mint amennyi nyereséget kimutattak (91,5 millió forint). Tulajdoni hányaduk alapján előbbi 46,6, utóbbi pedig 44,8 millió forinttal gyarapodott.

A üzletasszonyok a Nakama nyolc éves működése alatt eddig közel 715 millió forintot kaszáltak.

A cég 2019 óta rendszeresen több hónapos csúszással adja le a beszámolóját, ami a hatályban lévő jogszabályok alapján egészen komoly következményekkel is járhat. A késedelem mértékét és a rendszeres csúszásokat tekintve kisebb csoda, hogy működik a cég, és a NAV még nem törölte az adószámát – írta a lap.

De mindez csak zsebpénz ahhoz képest, amit a twn.hu nevű cégükből nyernek. Ott 2023-ban 1,1 milliárd forint adózott eredménnyel zártak, az üzletasszonyok pedig 1 milliárd 56 millió forint osztalék kivételéről döntöttek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik