Gazdaság

Egymilliárd forintot vett ki Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata a közös cégükből

MTI/Balogh Zoltán
MTI/Balogh Zoltán

Megvárta a választás másnapját pénzügyi beszámolója feltöltésével Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata cége, a Top News Hungary – írja a K-Monitor.

A Rogán Antal volt miniszter és barátnője tulajdonában álló társaság nehezen látható módon, kivételesen nyereségesen működik, miközben annyi látszik belőle, hogy egy bulvárblogot üzemeltet, amin néha állami cégek hirdetnek. A twn.hu adózott eredménye 2019-ben 151 millió, 2020-ban 561 millió, 2021-ben 1,33 milliárd forint lett, majd ezen a szinten stabilizálódott, 2022-ben 1,36 milliárd forint adózott eredményt produkált a cég.

2023-ban 1,1 milliárd forint adózott eredménnyel zártak, a két üzletasszony 1 milliárd 56 millió forint osztalék kivételéről döntött. A cégnek 80 százalékban tulajdonosa Rogán-Gaál, 20 százalék pedig Sarka Katáé.

A cég 9 embert foglalkoztatott tavaly, az ő összes bérköltségük 64,5 millió forint volt, vagyis ők nem részesültek a tulajdonosokhoz hasonlóan az összbevételből.

A társaságról korábban bemutattuk, hogy a Sarka Kata-Rogán-Gaál Cecília páros által jegyzett bulvárkiadó sikere miért lóg ki minden épeszű piaci magyarázatból.

Kapcsolódó
Gazdasági csoda: Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília milliárdos profitbányája még a Holdról is látszik
Brutálisan magas, 85 százalékos profitrátát ért el egy kis budai médiacég 2021-ben. Megmutatjuk, hogy a celebtulajdonosok által jegyzett bulvárkiadó sikere miért lóg ki minden épeszű és piaci magyarázatból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik