Belföld

Öt évet kértek a férfire, aki kirabolt egy gyereket Debrecenben

Rablás bűntette miatt állítja bíróság elé a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség azt a férfit, aki tavaly augusztusban követett, majd kirabolt egy gyereket Debrecenben.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség közleményében azt írta, hogy öt év börtönt és öt év közügyektől eltiltást kértek az elkövetőre, előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

A férfi Debrecen belvárosában megszólította a 13 éves gyereket, és pénzt kért tőle, azonban a tini ezt megtagadta, majd továbbment. A férfi nem hagyta ennyiben, s követte a kiskorút. Mikor utolérte, felszólította, hogy álljon meg. Ismételten pénzt kért tőle, és közölte, hogy ha ennek nem tesz eleget, elvágja a torkát. A gyerek félelmében a nála lévő 3.400 forintot átadta a vádlottnak, aki ezután elhagyta a helyszínt.

Az elkövetőt a debreceni vasútállomáson kapták el a zsaruk. Az élettársa táskájából előkerült a pénz, amit a nyomozó hatóság a későbbiekben kiadott az áldozatnak. Az elkövető élettársának nem volt tudomása arról, hogy a készpénz bűncselekmény elkövetéséből származik. Az ügyészség öt év börtönt kért a letartóztatásban lévő férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik