Élő Belföld

A propaganda ellen tüntetnek Magyar Péterék a köztévénél, feltűntek a lyukas zászlók a tömegben

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Szombat délutánra az MTVA Kungigunda úti székháza elé szervezett tüntetést az Tisza Párt. Magyar Péterék a kormányzati propaganda ellen tiltakoznak.

Ha eleged van a kormányzati propaganda folyamatos hazugságaiból, ha olyan országot szeretnél a gyerekeidnek és unokáidnak, ahol a szólásszabadság és a valós tájékoztatás az alap, akkor köztünk a helyed!

áll a három órakor kezdődő esemény leírásában.

Beszámolt a köztévé a tüntetésről, de alighanem nem ezt várták Magyar Péterék

Már szombat reggel elemezte a Mandinerrel a közösen a közmédia, hogy mi lehetett Magyar Péter célja a tüntetéssel, szúrta ki a Telex.

A megoldás az lett, hogy

az Orbán-fóbia fokozása, a témakeresés és a figyelemelterelés, mivel nagyon sok kellemetlen ügy került nyilvánosságra róla az a nyáron.

A híradásban az is elhangzott,  hogy ltákkal, csákánnyal támadnák meg az MTVA-székházát Magyar Péter szélsőségesei, és hogy Magyar Péter egy rohamosztag felépítésével bízott meg valakit.

Mint ismert, 16 pontos követelést tűzött ki Magyar Péter a közmédia Kunigunda úti székházára. A Tisza Párt vezetője szeretné, ha a szombati tüntetés végeztével az M1-en felolvashatná ezt a 16 pontot.

Külhoni magyarok a propagandáról

Kátai István színész, közönségszervező Sepsiszentgyörgyről jelentkezett be, és elmondta, hogy Erdélyben sokan Fidesz-csicskává váltak, és a tévében a NER hazugságait terjesztik. Arra kérte az erdélyieket, hogy ne féljenek.

Nagy Ervin ezután egy felvidéki tiszás levelét olvasta fel, aki arról írt, hogy rettegett egy idős ember az atomháborútól a kormánypropaganda miatt. Elmondta azt is, milyen médiumok terjesztik az anyaországi közpénzből finanszírozott propagandát. A név nélküli levélíró felidézte azt is, hogy a magyar köztévé az egykori magyargyűlölő Robert Fico interjúját adta le, miközben a magyar párt nem érte el a parlamentbe jutáshoz szükséges küszöböt.

Nagy Bandó: Akkor lesz demokrácia, ha a Tiszáról élőben közvetít a Duna TV

Bejátszották a kivetítőkre, hogy mi megy épp a köztévé, miközben tízezres tüntetés zajlik a székház előtt. Reklámblokk ment.

Ezután Nagy Bandó András humorista állt a színpadra, akit Nagy Ervin invitált a tüntetésre. Azt mondja, ő is feketelistás: egy gyerekműsorát is letiltották.

Sose hittem volna, hogy 77 évesen azért kell tüntetnem, amit 42 évesen már elértünk

– mondta, aki szerint akkor lesz demokrácia, ha a Tiszáról élőben közvetít a Duna TV.

Ironikusan gratulált a köztévés oknyomozóknak a 300 milliárdos lélegeztetőgép-beszerzésről és a Hatvanpusztáról szóló riporthoz, és ahhoz, hogy megizzasztották Orbán Balázst, aki lefeküdne az oroszoknak. Erre „hazaáruló” és „ruszkik haza” rigmusokat kezdtek skandálni.

Mohos Márton / 24.hu

Nagy Bandó szerint Orbán csak a fideszesek miniszterelnöke, ő pedig nem tagadja, hogy örülne, ha „két év múlva az összmagyarság miniszterelnöke egy magyar lenne”.

Kíváncsi vagyok erről, hogyan közvetít majd a köztévé

– zárta sorait.

Külföldi magyarok jelentkeztek be

A tüntetésre Németországból is bejelentkeztek a párt támogatói, akik az ottani közmédia székháza előtt mondták el, hogy ott vannak valós viták a televízióban.

A demonstrációra érkezett tömeg közben lényegében teljes szélességben megtöltötte a Kunigunda utat a Szőlőkert utcáig tartó százméteres szakaszon.

Mohos Márton / 24.hu

Kutyapártos a Tisza színpadán

Péter Petra, a tiszás rendezvények állandó műsorvezetője szólította a színpadra a kutyapártos humoristát, Brutit. Ő képviselte az MKKP-t a köztévés EP-listavezetői vitán.

Elmondta, hogy a vita után írt neki egy néni, aki összerakta, hogy lehet, hazudnak a köztévén. Bruti megköszönte, hogy 14 év után erre rájött.

Ez a tömeg meggyőző, de nekem van egy üveg gönci barackpálinkám arra, hogy ezt az M1 nem adja élőben. Mért is adná az ország mai legnagyobb tüntetését, nincs itt semmi látnivaló, oszoljatok!

– mondta Bruti, aki arról is beszélt, hogy nézte Pétert, amikor bent volt a köztévén: „Hallod, a csávó levegőt se vett! Azt nem mondhatjuk, hogy nem használta ki az idejét. A műsorvezető kishölgy csak pislogott, mint Bese atya amikor rászedték.”

Mohos Márton / 24.hu

Bruti arról is beszélt, hogy a köztévé dolgozói sem jókedvükből csinálnak propagandát, de szerinte amikor a köztévé vezetői éjjel lefekszik, összeszorul a gyomruk, mert félnek a tömegtől. „Olyan gyomorgörcsük van, mint amilyen nekünk lenne, ha néznénk a híradójukat” – tette hozzá.

Nekünk az a dolgunk, hogy felismerjük a hazugságot” – mondta Bruti, mire a tömeg ismét „nem félünk” skandálásába kezdett.

Szerinte, ha most a végén nem is lesz időjárás jelentés, összefogva elérhetik, hogy szebb idők jöjjenek.

Nagy Ervin azt mondja, tiltólistás és büszke rá

Nagy Ervin kezd: elmondja, tiszás és színész, és erre büszke. Szerinte arról lehet megismerni a tiszásokat, hogy nem félnek.

Ha bárki elbizonytalanodna, az a jó a Tiszában, akár balra, akár jobbra meg fogja valakinek a kezét, ott mindig szövetségese lesz. Mindig ott állunk középen és vigyázunk egymásra

– mondta, hozzátéve, hogy arra is büszke, hogy tiltólistás a hazájában. Úgy gondolja, ez azt jelenti, hogy nem hajbókol, nem feküdt be a hatalom ágyába, nem fogadta el a júdáspénzt, és jobban szereti az igazságot a hazugságnál.

Nagy arról is beszélt, hogy friss diplomásként Orbánra szavazott, de hatalmasat csalódott benne. Elmondta, hogy minden erejével azon fog dolgozni, hogy ebben az országban ne kelljen többet félni.

Ha hamarabb nem, 2026-ban ezt megoldjuk

– mondta, mire „nem félünk” skandálásába kezdett a tömeg.

Mohos Márton / 24.hu

Híradós bejátszásokat vetítettek

A felszólalások előtt híradós bejátszásokat vetítettek a felállított két nagy kivetítőn. A köztévén számos bevágás bizonyította, az elmúlt hónapokban gyakran hazugozták Magyar Pétert anélkül, hogy őt magát megszólaltatták volna.

Mohos Márton / 24.hu

Feltűntek a lyukas zászlók

Magyar Péter már korábban jelezte, hogy a nemzeti jelképeket megpróbálják visszavenni azok kisajátítását célul kitűző Fidesztől. A résztvevők kitettek magukért.

Rengeteg a nemzeti és az 56-os lyukas zászló.

Spirk József / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Mit követelnek Magyarék?

Magyar Péter tegnap este a köztévé épületére függesztette 16 pontos követelését, amelyek így hangzanak:

  • szüntessék meg a propagandát, állítsák vissza a közmédiát,
  • váltsák le Papp Dániel vezérigazgatót,
  • szedjék rendben a 140 milliárdból fenntartott intézmény költségvetését, szüntessék meg a pazarlást,
  • állítsák vissza az önálló, független Magyar Távirati Irodát,
  • rúgják ki a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság vezetőit, szakmai alapon válasszanak a helyükre újakat,
  • állítsák vissza a közmédia feletti paritásos politikai felügyeletet,
  • a pártok képviselőit a legutóbbi országos választási eredmények arányában, azonos feltételekkel hívják a közmédiába,
  • ne listázzák és ne tiltsák le a politikailag és világnézetileg másképp gondolkodókat,
  • szüntessék meg a propagandaminisztériumot, állítsák le a propaganda finanszírozását,
  • legyen annak következménye, ha egy sajtóterméket folyamatosan helyreigazítások közlésére kötelez a bíróság,
  • szüntessék be az orosz és kínai propagandát is a sportműsorokba ékelő „Hírek egy percben” műsort,
  • állítsák vissza a közmédia regionális stúdióit,
  • legyen független a hírszerkesztés a „karmelita palotától”,
  • mutassák be a kultúra minden területét ideológiától és politikai hovatartozástól függetlenül,
  • legyen a közmédia független, korrekt, szakmailag igényes, nyújtson valódi tájékoztatást.

Magyarék azt is akarják, hogy a követeléseiket élőben olvashassák be a köztévén.

A köztévé azt mondja, be fog számolni a tüntetésről

Magyar Péter erőszakos akcióval fenyegetőzik szombati nyílt levélnek titulált írásában. Miközben ebben élő közvetítést követel, felemlegeti a 2006-os erőszakos eseményeket, amelyek a Szabadság téren zajlottak a televízió akkori székházánál. (…) A hírműsorainkban természetesen beszámolunk a rendezvényről és továbbra is hívjuk műsorainkba az ellenzéki pártok képviselőit, így Magyar Pétert is

– hangzott el az M1 élő híradójában a hvg.hu szemléje szerint.

Már most több ezren vannak a helyszínen

Már jóval a tüntetés kezdete előtt több ezres közönség jelent meg a Kunigunda úton. A közmédia épületét körbevevő kerítés előtt végig rendőri sorfal áll, a járdát is elkordonozták a részvevők elől. A rendőri készültségről Magyar Péter is posztolt a Facebookján:

A tüntetés helyszíne körüli utcákban sátrakat állított fel a Tisza Párt. Ezekben árusítják a pártlogós ruhadarabokat, és “rendszerváltó kártyákat” is kínálnak, amellyel rendszeres pénzutalásokkal lehet támogatni a pártot.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik