Belföld

Babakocsis párra támadt egy család az Árkádban, egy méretes fémolló is előkerült

Kyrylo Chubotin / Ukrinform / Future Publishing / Getty Images
Kyrylo Chubotin / Ukrinform / Future Publishing / Getty Images

Kisgyermekes párra támadt egy család Budapesten, az Árkádban. A balhé során egy méretes fémolló is előkerült. A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség felfegyverkezve és csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntette miatt állítja bíróság elé a nőt és a két férfit.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint egy család és a közeli ismerőseik, tavaly júliusban bulit tartottak egy budapesti lakásban. A család néhány tagja és a későbbi áldozat abban állapodtak meg a buli végén, hogy a sértett eladja a megmaradt pálinkát, s a vételárral majd elszámol a többiek felé.

Az ominózus délután a család néhány tagja, így egy 46 éves férfi és 27 éves párja – ketten a vádlottak közül –, valamint a 46 éves férfi unokaöccse, továbbá az unokaöcs 28 éves alkalmi ismerőse – a harmadik vádlott – összetalálkozott a sértettel és a barátnőjével a plázában, akik a közös gyermeküket babakocsiban tolva szintén az üzletközpontban sétáltak.

A 27 éves nő az egyik üzlet előtt felismerte az apát és odahívta az élettársát, valamint a párja unokaöccsét, majd hangosan követelték rajta a pálinkát, illetve az eladott ital vételárát.

Nem sokkal később odaért az unokaöcs 28 éves ismerőse is és a nála lévő 27 centis fémollóval az unokaöcs háta mögül megfenyegette a férfit, amit az unokaöcs nem, de a nő és az élettársa észleltek.

A kisgyermekével lévő pár a család erélyes fellépése hatására ötezer forintot adott az unokaöcsnek, aki az összeget kevesellte, de azt zsebre tette és félreállt. Ekkor a három vádlott életveszélyesen megfenyegette az apát, hogy a többi pénzt is behajtsák rajta, majd a 28 éves férfi kis erővel megbökte ollóval a férfit, s lefejelte. Eközben a 27 éves nő egyszer a korláthoz szorította a férfit.

Ezután a 27 éves nő elvette az apától a hátizsákját a benne lévő pálinkával, és töltővel együtt, majd a férfi közelében lévő kisbabára vigyázó párja felé fordult, és erőszakkal elvett tőle hétezer forintot. A balhénak a biztonsági szolgálat vetett véget, akik a három támadót elfogták és átadták a rendőröknek. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért az elkövetőkre.

Olvasói sztorik