Belföld

Őrjöngött és tucatnyi síremléket megrongált a nagykónyi temetőben egy férfi

police.hu
police.hu

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a 29 éves férfival szemben, aki őrjöngött és tucatnyi síremléket megrongált a nagykónyi temetőben.

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint többen is segítséget kértek február 25-én késő este Nagykónyiból, mert egy férfi randalírozott a településen. Az első bejelentő arról számolt be, hogy a temetőben ordibál valaki, és a hangokból ítélve sírköveket döntöget.

Egy másik helyi lakos azt jelezte a körzeti megbízottnak, hogy egy dühöngő egy ház kerítését rongálta meg. A temetőhöz kiérkező egyenruhások megdöbbenve tapasztalták, hogy valaki tucatnyi síremléket rongált meg.

police.hu

Az ismeretlen a temetőben a műanyag szemetest is megpróbálta felborítani, de nem járt sikerrel. Feltételezték, hogy az utcában levő téglakerítést is ugyanaz rongálta meg, aki a temetőben rendezett ámokfutást.

A rendőrök néhány órán belül azonosítottak egy 29 éves helyi lakost, akit előállítottak és elszámoltattak. A férfi ekkor csak a kerítés ledöntését ismerte el. Azt tagadta, hogy a temetőben is ő rongált volna. A férfi közel 3 millió 300 ezer forintos kárt okozott a 12 síremlék és a kerítés megrongálásával.

Az Ozorára költöző férfi később mindent bevallott a folytatólagos kihallgatása során. A rendőrség lezárta a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik