Belföld

Négy év körüli büntetést kértek az olasz fiatalokra, akik 10 millió forintnyi ékszert téptek le a bulizók nyakáról a Balaton Soundon

Fotó: Olajos Piroska
Fotó: Olajos Piroska

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és több évre kiutasította Magyarországról a Siófoki Járásbíróság annak az olasz állampolgárságú bűnbandának a tagjait, akik aranynyakláncokat téptek le bulizók nyakáról idén júliusban, a Balaton Soundon.

Csapó Gábor, Somogy Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta. hogy a négy fiatal beismerte a bűnösségét, s alkalomszerű szándékkal magyarázták a tettüket.

A Genovából származó négy fiatalnak az volt a módszere, hogy a nagyszínpad előtti tömegben ugrálva, kezüket felemelve körbevették a sértetteket, egyikük pedig egy gyors mozdulattal leszakította a nyakukban lógó ékszert, amelyet zokniban és alsónadrágban rejtettek el.

ugyeszseg.hu

Az áldozatok az elkövetők lökdösődése, megtévesztő magatartása miatt gyakran észre sem vették a lopást. A bűnbanda 12 embert lopott meg, s 10 millió forint értékű zsákmányra tett szert. Az ellopott nyakláncok közül kettő értéke egyenként meghaladta az 1 millió forintot.

A tolvajokra felfigyeltek a helyszínen szolgálatot teljesítő civil ruhás nyomozók, akik elfogták és őrizetbe vették őket. A letartóztatásban lévő terhelteket gyorsított eljárásban állították bíróság elé, amely a négy férfit a váddal egyezően 12 rendbeli lopás bűntette miatt marasztalta el.

Az ügyész elmondta még, hogy az ügyészség 4 év 3 hónapos középmértéket megközelítő letöltendő szabadságvesztésért és a kiutasítás tartamának felemeléséért jelentett be fellebbezést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik