Belföld

Magyar Péter a neszmélyi gáton a hajóhídra szólította Orbán kapitányt

Facebook
Facebook

Videóüzenettel jelentkezett vasárnap a Facebook-oldalán Magyar Péter a Komárom-Esztergom vármegyei Neszmélyről, ahol lakóházakat is veszélyeztet az egyre erősödő dunai árhullám.

A Tisza Párt elnöke 30–40 szimpatizánssal azért választotta az árvízi védekezésre éppen ezt a települést, mert a község polgármestere a felhívásában civilek segítségét kérte a veszélyhelyzet elhárításához. Magyar és a pártszimpatizánsok homokzsákokkal igyekeznek eltorlaszolni a vasúti töltés alatti átjárókat – így akadályozva meg, hogy a Duna ezeken a részeken veszélyeztesse a lakott területeket.

A Tisza Párt elnöke gumicsizmában és lapáttal a kezében elmondta: több száz önkéntes jelentkezett már náluk, őket igyekeznek oda irányítani, ahol a legsúlyosabb a helyzet az árvízi védekezésben Közölte: az eredeti terveik szerint a tiszás képviselők hétfőn indultak volna ki Strasbourgba, az Európai Parlament plenáris ülésére, de az árvízi helyzetre való tekintettel megpróbálják áttetetni a repülőjegyeiket, és holnap is folytatják az önkéntes munkát a gátakon.

Magyar Péter a videóban felszólította Orbán Viktort, hogy ő se utazzon el Strasbourgba, ahol a kormányfő is részt venne az európai parlamenti vitán, hanem az árvízi veszélyre hivatkozva maradjon itthon, és személyesen irányítsa a védekezést.

Az aktuális hajóskapitánynak a parancsnoki hídon van a helye, a kettőnk parlamenti vitáját pedig tegyük át egy későbbi időpontra

– javasolta Magyar Péter.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik