Belföld

Dézsi Csaba mégis lemondott a kuratóriumi tagságáról

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Dézsi Csaba lemondott a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány fennállása óta betöltött kuratóriumi tagságáról – árulta el Palkovics László kuratóriumi elnök a Telexnek. Ezzel pont kerülhet egy szövevényes történet végére, amely arról szólt, hogy Győr távozó fideszes polgármestere távozik-e a győri egyetemet fenntartó vagyonkezelő alapítványból, vagy sem. Dézsi először nem cáfolta, amikor szeptember elején megjelent a hír, hogy kikerült a kuratóriumból, később azonban a Facebookon tagadta: „ahhoz, hogy »kikerüljek« a kuratóriumból, vagy le kell mondanom, ami nem történt meg; vagy az alapítvány kuratóriumának kellene visszahívnia, ami szintén nem történt meg” – írta.

„Professzor úrnak köszönjük az alapítványért tett munkáját, a továbbiakban sok sikert, jó egészséget kívánunk” – köszönt el most Palkovics Dézsitől.

Dézsi pénteken már arról írt, hogy miért mondott le: „Nem szeretném, ha a személyem támadásokra adna okot, kellemetlen helyzetbe hozná a campust vagy befolyásolná a jó viszonyt az egyetem és a város vezetése között. Ez a lemondásom oka, felelős döntést hoztam” – indokolta búcsúzását.

A kuratóriumi tagság elvesztéséve pénzügyileg is fájó lehet Dézsinek, mivel 2022-ben havi másfél millió forintos tiszteletdíjat fizettek a tagoknak, ami a 24.hu adatigényléséből derült ki

Ajánlott videó

Olvasói sztorik