Belföld

VSquare: Orbán a propagandagépezet átalakítását tervezi Magyar Péter felemelkedése miatt

Varga Jennifer / 24.hu
Kötcsei piknik 2024. szeptember 7-én a Dobozy kúria kertjében.
Varga Jennifer / 24.hu
Kötcsei piknik 2024. szeptember 7-én a Dobozy kúria kertjében.

Orbán Viktor a kormányzati propagandagépezet átalakítását tervezi Magyar Péter és a Tisza Párt felmelkedése miatt – írja a VSquare oknyomozó portál hírlevele. A Medián legfrissebb közvélemény-kutatása azt mutatta, hogy a Fidesz 43 százalékával szemben 39 százalékon áll, tehát fojtogató négy százalékos közelségbe került a Tisza Párt.

„Orbán Viktor úgy véli, hogy az európai parlamenti választási kampány során nem tudták sikeresen megszólítani a választókat, ezért változtatásra van szükség”, mondta egy jól értesült, kormányközeli forrás. Habár a kormánypárt megnyerte az EP-választást június 9-én, a 44,9 százalékkal egyben a valaha volt legrosszabb uniós eredményét is kapta.

A VSquare értesülése szerint a potenciálisan jelentős átalakítás a Fidesz szócsöveként funkcionáló propaganda legfontosabb elemeit, a közmédiát, a Magyar Nemzetet, az Origót és a Megafont is érintheti.

Két másik kormányközeli forrás arról beszélt, hogy a miniszterelnök a szokásos kötcsei találkozón nem csak Magyar Péter jelentette fenyegetésről beszélt, hanem arról is, hogy a kormánynak javítania kell azon, hogyan kezeli a médiát. Ezek szerint Orbán a nem elég hatásos propagandistáit okolja azért, hogy nem sikerült megállítani a Tisza Párt felemelkedését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik