Belföld

Magyar Péter: Miniszterelnök úr, igaz, hogy veje, Tiborcz István szabadlábon tartása miatt nem csatlakozunk az Európai Ügyészséghez?

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A magyarok 68 százaléka (és a Fidesz szavazók jelentős többsége is) elvárja a kormánytól, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez – írta a Facebook-on Magyar Péter. A Tisza Párt elnöke felhívta a figyelmet, hogy a korrupció ellenes harc keretében már szinte minden uniós tagállam csatlakozott az uniós nyomozószervhez, és szerinte „a Fidesznek és családi érintettség okán Orbán Viktornak is színt kell vallania, miért akadályozza Magyarország csatlakozását”.

Magyar Péter közölte, hogy Magyarországon konzervatív becslések szerint 3-5000 milliárd forint tűnik el a költségvetésből (jelentős részben uniós forrás) a korrupciónak, a túlárazott közbeszerzéseknek és a felesleges beruházásoknak „köszönhetően”.

– Miniszterelnök úr. Igazak azok az értesülések, hogy a saját veje, Tiborcz István szabadlábon tartása miatt nem csatlakozik Magyarország az Európai Ügyészséghez – kérdezte a Tisza Párt elnöke a miniszterelnöktől. A legnagyobb ellenzéki párt vezetője arra is utalt, hogy a kormányfő veje 10 év alatt mintegy 500 milliárdos vagyont „harácsolt össze” kormányzati és uniós források felhasználásával.

Miniszterelnök úr, az önök ipari méretű korrupciója miatt felfüggesztett uniós források hiányában az egészségügyben és a közlekedésben minden fejlesztést le kellett állítani.

Önnek tényleg fontosabb a családja további gazdagodása, mint a magyar emberek egészsége és biztonságos közlekedése? – zárta bejegyzését Magyar Péter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik