Belföld

Polt Péter: öt szabolcsi polgármesteri hivatalba törtek be néhány nap alatt

Neményi Márton / 24.hu
Neményi Márton / 24.hu
A Nyírbogátiból eltulajdonított iratok még nem kerültek elő.

A rendőrség lapunknak korábban a nyomozás érdekeire tekintettel nem árulta el, hány szabolcsi polgármesteri hivatalt törtek fel augusztusban. Hadházy Ákos arról kérdezte a legfőbb ügyészt, melyek az érintett önkormányzatok, milyen típusú önkormányzati iratok tűntek el. Polt Péter válaszában jelezte, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Biri, Geszteréd, Nyírbogát, Nyírvasvári és Terem településeken augusztus 10-e és augusztus 21-e között, több rendbeli, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt nyomoz.

Az elkövetők az önkormányzati épületekből jellemzően készpénzt vagy azt tartalmazó széfeket tulajdonítottak el. A rendelkezésre álló adatok alapján a betörések célja a haszonszerzés volt. Erre utal, hogy az elkövetők az eltulajdonított széfek tartalmát a készpénz kivételével hátrahagyták. A Nyírbogátiból eltulajdonított széfben ugyanakkor voltak olyan iratok, amelyek mindeddig nem kerültek elő, ezek azonosítása folyamatban van, tette hozzá Polt Péter.

Lapunk írta meg, hogy valamennyi érintett település a fideszes Simon Miklós, országgyűlési képviselő választókörzetéhez tartozik, ő maga  is Nyírbogáton él, a kirabolt önkormányzatot a felesége vezeti. Rizsák Ildikó a választáson fölényesen győzött. Előzőleg  Simon Miklós 13 évig volt a falu polgármestere, tőle vette át a posztot felesége, amikor az összeférhetetlenné vált az országgyűlési képviselőséggel. Polgármesterként már ő indítványozta, hogy távozásakor férje vaskos végkielégítést kapjon. Saját feleségétől vehette át a díszpolgári címet is a térség fideszes képviselője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik