Belföld

Átlátszó: 27 millió dolláros új magángépet használ Mészáros Lőrinc

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Több tény is arra utal, hogy Mészáros Lőrinc és családja egy új, 9,6 milliárd forintos magángépet használ, írja az Átlátszó.

A lap cikke szerint a milliárdos többször is utazott már az osztrák OE-HOZ lajstromjelű Bombardier Challenger 3500 privát jettel, amely  2024. június 12-én tette meg az első próbaútját az észak-amerikai kontinensen, Kanadában.

Az akkor még kanadai lajstromjelzéssel (C-GOWO) repülő magángép, további öt próbautat követően, 2024. július 1-jén repült át Bécsbe, az osztrák üzembentartójához, majd onnan pár nappal később Budapestre. Valószínűleg nem véletlen egybeesés, hogy a milliárdos vállalkozó családja által használt helikopter (OE-XWY) épp aznap repült ki Bécsbe a magánrepülőgéphez, majd a két légijármű szinte egyszerre érkezett hazánkba.

A magánrepülőgép első útjai is tovább erősítették a feltételezett kapcsolatot a felcsúti vállalkozó körével. A privát jet hazánkba érkezését követően két nappal ugyanis már a dél-francia Hyėres-be, majd onnan még aznap Mallorca szigetére, Palma di Mallorcába repült. A MarineTraffic hajóútvonal- és tengerianalitika-szolgáltató adatai alapján a Mészáros érdekeltségébe tartozó Rose d’Or luxusjacht is pont ekkor horgonyzott le a város kikötőjében.

A Mészáros Lőrinc által használt magángép minden jel szerint 2024-es modell, újonnani ára 27 millió dollár, azaz 9,6 milliárd forint. Az éves fenntartási költsége kevéssel 3 millió dollár, vagyis 1 milliárd forint felett jár, áll az Átlátszó cikkében.

Kapcsolódó
G7: Egy rejtélyes magyar vállalkozó papíron tizenötször gazdagabb Mészáros Lőrincnél
Az iratok alapján két vállalatba közel 13,5 ezer milliárd forintnyi vagyont tett be egyedüli részvényesük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik