Belföld

Pulóvert rabolt egy 12 éves fiú egy másik gyerektől a Deák téren

Márkás pulóvert és hátizsákot rabolt egy 12 éves fiú a 15 éves társával egy gyerektől Budapesten, a Deák téren. A fiatalkorúak ügyésze javítóintézeti nevelést és felfüggesztett fogházbüntetést kért az elkövetőkre.

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint az elkövetéskor 12 éves fiú 2022. augusztus 27-én, a késő esti órákban, a Deák téren lévő szökőkútnál odament egy kiskorúhoz, és azzal az ürüggyel, hogy a későbbi áldozata őt korábban megszégyenítette, megfenyegette a gyereket és felé is ütött.

Az ütések nem érték el a tinit, aki elindult a vele lévő barátaival. Azonban a támadó három társával, köztük a 15 éves vádlottal, követni kezdte, majd körbevették és fenyegetni kezdték.

Ekkor a 12 éves fiú ismét megfenyegette a tinit, majd meg is ütötte, végül lerángatta róla a márkás pulóverét és azzal együtt levette a hátizsákját is, benne az áldozata irataival, és mindezeket elvette. Ezután az áldozata cipőjét is követelte, de a megtámadott fiú elmenekült a barátaival. A budapesti rendőrök rövid időn belül elkapták az elkövetőket, akik közül az idősebbik fiú már viselte az áldozat pulóverét.

A 12 éves fiú beszámítható, és rendelkezik a bűncselekmény felismeréséhez szükséges belátási képességgel, mivel biztonságosan képes különbséget tenni a jó és a rossz, a bűn és a büntetés között. Az ügyészség a fiatalabb támadóra javítóintézeti nevelést, az idősebbikre felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik