Belföld

Hetek óta csak forró víz van a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának Üllői úti telephelyének egy részén

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

Legalább hetek óta több csapból is csak forró víz folyik a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának Üllői úti telephelyén, írja a 444.hu egy olvasói levélre hivatkozva.

Az olvasó azt írta a lapnak, hogy beszélt olyan ismerősével, aki szerint már augusztus közepén is ez volt a helyzet. Ez azért jelent problémát, mert a zuhanyzás az egyik leghatékonyabb természetes fájdalomcsillapítási módszer a szülés során, és a kánikulában hiányozhatott a hideg víz.

Az egyetem sajtóosztálya azt írta a lapnak:

ismert műszaki hiba okozza, hogy a fővárosi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Üllői úti telephelyének egyes helyiségeiben hol langyos, hol pedig meleg víz folyik a csapokból. A probléma nem terjed ki az épület és az érintett részlegek teljes területére, az csak néhány kórteremben tapasztalható. A hiba elhárításán – több cég és vállalkozó bevonásával – dolgoznak, de a betegforgalom intenzitása, a kórtermek és az ellátási terek érintettsége miatt, valamint a betegellátás folyamatos biztosítása mellett ez csak lassabb ütemben tud megvalósulni.

A páciensektől türelmet és megértést kérnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik