Belföld

Belefulladt a teknőbe egy kétéves kislány, elítélték a nevelőanyját

Két év felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék azt a nevelőanyát, akinek a gondatlansága miatt belefulladt a teknőbe egy kétéves gyermek Polgáron.

Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék szóvivője a lapunknak azt mondta, hogy az asszony már az előkészítő ülésen, sírva beismert mindent és lemondott a tárgyalás jogáról is. A bíróság gondatlan emberölés vétségében mondta ki bűnösnek a büntetlen előéletű nőt.

A kislány az asszony családjában nevelkedett, Polgáron. A gyerek azt követően került hozzá, hogy egy másik nevelőanya bántalmazta a picit  korábban. Az ominózus délután a nő a ház teraszán akarta megfürdetni a kicsit, ezért kivitt egy műanyag teknőt, s azt háromnegyed részéig feltöltötte vízzel. Beleállította a gyereket, azonban eszébe jutott, hogy nem hozott magával törölközőt, ezért bement a házba. A kisgyerek fél percig volt felügyelet nélkül, és amikor a nevelőanya visszatért, a kicsi már teljes testével, fejével is a víz alatt feküdt.

A nő azonnal kiemelte a picit, megrázta, mire a gyerek sírni kezdett. Az asszony észrevette, hogy vizet nyelhetett, a hasa fel volt puffadva, ezért ráfektette a gyereket a lábára és ütögetni kezdte, tenyérrel, a hátát.

Időközben hazaérkezett a nő férje, a gyermeket azonnal orvoshoz vitték, majd kórházba szállították. A gyerkőc állapota azonban rohamosan romlott, s olyan életveszélyes, belső sérülése keletkezett, hogy két nap múlva meghalt. A bíróság két év fogházra ítélte a gondatlan emberöléssel gyanúsított nőt, de a büntetését négy év próbaidőre felfüggesztette.

Virágh Pál, bíró, az ítélet szóbeli indokolása során enyhítő körülményként értékelte, hogy a nő büntetlen előéletű, beismerő vallomást tett és a tárgyaláshoz való jogáról lemondott, valamint három kiskorú gyermekéről kell gondoskodnia. Az ítéletet a nő és a védője tudomásul vette, az ügyészség három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik