Belföld

Befejeződött a Margit hídi bicikliút felújítása

BKK
BKK

Befejeződött a Margit híd északi oldalán futó kerékpárút felújítása, vasárnaptól ismét birtokba vehetik a szakaszt a kerékpárral közlekedők, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Azt írták: az elmúlt hetekben több munkát elvégeztek, teljesen felújították a kerékpárút burkolatát is. A felújítás végeztével ismét mindkét irányba két-két sáv áll a gépkocsival közlekedők rendelkezésére a hídon.

A Budapest Közút beruházásában megvalósult, több hétig tartó munkák során eltávolították a tönkrement bevonatot, majd új burkolatot fektettek. Újrafestették az útburkolati jeleket, valamint a kerékpáros piktogramokat, kicserélték a kerékpárút és a gyalogjárda közötti taktilis útburkolati jelzéseket is

– ismertették. A felújításnak köszönhetően jelentősen javul a Margit hídon a Buda és Pest között, valamint a Margitszigetre kerékpározó több ezer embernek a szolgáltatás színvonala. A Margit hídi kerékpárút az egyik legfontosabb kerékpáros útvonal a fővárosban, amely összeköttetést teremt a Duna-menti, a margitszigeti, valamint a Szent István körúti kerékpáros útvonalak között, írták.

A Margit híd északi járdáján lévő kerékpárúton a tavaly nyári adatok alapján naponta átlagosan több mint 10 ezer alkalommal keltek át kerékpárral vagy más mikromobilitási eszközzel, a legforgalmasabb napokon ez a szám a 18 ezret is elérte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik