Belföld

Tarsoly Csabáékkal együtt adta el az állami felszámoló az egykori Quaestor-vezér budai házát

Háromszor hirdette meg árverésre az egykori Quaestor-vezér, Tarsoly Csaba budai lakóházát a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft., de végül nem a liciten, hanem pár nappal az eljárás lezárása után, egy külön megállapodás keretében adták el az ingatlant úgy, hogy a vevőnek kell gondoskodnia a birtokbavételről.

Két évvel a győri ETO Park elárverezése után újabb quaestoros ingatlanra írt ki licitet az állam felszámoló cége. A Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. (NRN) tavaly év végén hirdette meg eladásra nettó 400 millió forintos kikiáltási áron a Quaestor-csoport egykori vezérének II. kerületi lakóházát.

Az ingatlan a Twins Szálloda Kft. tulajdona volt, mely valaha a Quaestor, majd személyesen Tarsoly Csaba érdekeltségeként működött, négy éve azonban felszámolásba került.

Az NRN árverési hirdetménye szerint a többszintes épület kiváló helyen, erdőhöz közel található, ráadásul szép, lépcsőzetes, lankás domborzatú a 2000 négyzetméteres telek kialakítása is. Az érdeklődők számára azonban rossz hír volt, hogy az ingatlant lakottan kívánták értékesíteni, mert

több magánszemély jogcím nélkül használja.

Mint írták, a felszámoló 2022 nyarán felmondta ugyan a szívességi használati szerződést a lakókkal, vagyis Tarsoly Csabával és feleségével, de az épület továbbra sincs az NRN birtokában, ezért a majdani vevőnek kell gondoskodnia a birtokbavételről.

Az árverés első fordulójára nem jelentkezett senki.

Szajki Bálint / 24.hu Tarsoly Csaba az ingatlannál június 25-én.

Az NRN viszont ahelyett, hogy alacsonyabb árral próbálta volna vonzóbbá tenni a hirdetést, inkább drágított. A második és a harmadik liciten már nem 400, hanem nettó 538 millió volt a belépő, nem csoda, hogy érdeklődés hiányában a harmadik, áprilisban megtartott árverés is eredménytelenül zárult.

Egy vállalkozás azonban ekkor lépett akcióba. A nyergesújfalui Akadémia Invest Kft.-nek néhány nappal az utolsó, sikertelen forduló után meg is volt az aláírt adásvételi szerződése az NRN-nel. Kerestük az állami céget, hogy ilyenkor mi a protokoll, illetve hogy végül olcsóbban adták-e el az ingatlant a kikiáltási árnál, továbbá beszámították-e a quaestoros időkből maradt, de időközben új gazdához került tartozásokat – választ azonban nem kaptunk.

A kérdés azért is indokolt, mert a vevőnek, az Akadémia Investnek az Opten szerint egyetlen forintnyi bevétele sem volt a 2020-as alapítása óta. A cég tulajdonosa, Gimesi Sándor viszont egy másik, általa vezetett cégen keresztül megszerezte a felszámolásban lévő Twins Szálloda Kft. egykori kölcsöneinek egy részét.

LÉPJ BE A FOLYTATÁSHOZ!
Változunk. Csatlakozz hozzánk! Regisztrált olvasóink mostantól exkluzív hírleveleket, cikkeket olvashatnak, mint ez is. És ez csak a kezdet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik