Belföld

Tévéjéért öltek meg és gyújtották fel a 94 éves férfit Pécsett

police.hu
police.hu

Két napon belül elfogták azt a 34 éves, helyi férfit, aki a gyanú szerint megölt és kifosztott egy idős embert az otthonában, a napokban, Pécsen. Az ügy részleteiről a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden, sajtótájékoztatón számolt be.

A police.hu-n olvasható közlemény szerint Harmati Béla, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes és Szemán Balázs, bűnügyi osztályvezető-helyettes felidézte: szombat hajnalban egy tűzeset miatt riasztották a pécsi tűzoltókat egy Zsolnay Vilmos utcai, családi házhoz. Az oltáskor a házban holtan találták a tulajdonost, egy 94 éves, pécsi férfit.

A szemlén a nyomozók megállapították, hogy az áldozat halálát idegenkezűség okozta és az ingatlanból értéktárgyak tűntek el. A széles körű adatgyűjtésnek köszönhetően a főkapitányság felderítő osztályának munkatársai hétfőn a lakása közelében elfogták a bűncselekménnyel gyanúsítható, 34 éves, helyi férfit, akit előállítottak, majd kihallgattak.

A lakásában tartott kutatás során a nyomozók megtalálták az áldozattól ellopott tévékészüléket, a faliórát, valamint az elkövetéskor viselt ruháit is.

A férfit őrizetbe vették, ellene előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés gyanúja miatt indítottak nyomozást, és kezdeményezték a letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik