Belföld

Blikk: Nemesgörzsönyt sokkolta a volt fideszes nőverése

atv.hu
atv.hu
Egykori mentora szerint Győrffy Balázs sose ivott annyit, hogy önkívületi állapotba kerüljön.

A Blikk elment Győrffy Balázs szülőfalujába, ahol azt tapasztalta, hogy a helyiek többsége szinte rajong a volt fideszes politikusért, aki azt követően mondott le minden tisztségéről, hogy részegen bántalmazott egy nőt egy fővárosi szórakozóhelyen. Névtelenül többen is méltatták, mondván, hálásak, sokat tett Nemesgörzsönyért, sok pályázatot nyertek el neki köszönhetően.

Régi ismerőse, egykori mentora, Pethő Jenő vállalta a véleményét. Arról beszélt, hogy Győrffy Balázs valóban tenni akart a faluért, távozása az egész agráriumnak veszteség. Szerinte sose ivott annyit, hogy önkívületi állapotba kerüljön.

Mindig is szerette a jó borokat, de soha nem ütötte ki magát, ez egyszerűen nem rá vall. Azt mondja, nem emlékszik semmire, az is lehet, hogy valamit beletettek az italába.

Mások szintén ezzel magyarázták a történteket, de volt olyan gyerekkori ismerőse is, aki arról beszélt, reméli, lesz még visszaút az egykori kormánypárti politikus számára, mert tisztességes, becsületes embernek tartja.

Hibát követett el, de melyikünk nem hibázik soha? Remélem, hogy ezzel még nem bukott meg végleg.

Győrffy Balázs ellen a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) garázdaság és súlyos testi sértés gyanúja miatt nyomoz.

Nemesgörzsöny egyébként áprilisban azzal került be a hírekbe, hogy ott kezdte országjárását Orbán Viktor. A kampánykörút első állomásására a kormányfőt Győrffy Balázs is elkísérte, amikor több mint száz környékbeli gazda előtt arról beszélt egy magtárban, hogy számíthatnak a Fideszre, mert mégiscsak ő lenne az ország első falusi miniszterelnöke.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik