Belföld

Magyar Pétert nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva nem engedték be a Honvédkórház VIP-osztályára

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Magyar Péter csütörtök reggel kilenc óra előtt valamivel érkezett meg az Észak-Pesti Centrumkórház-Honvédkórház főbejárata elé. A Tisza Párt elnöke kórházjáró körútja részeként reggel 8:30-ra a magyar sajtó és kormánymédia mellett meghívta Takács Péter egészségügyi államtitkárt is a kórház VIP-osztályára, hogy megmutassák, a kormány tagjai milyen ellátást kapnak az általános magyar viszonyokhoz képest. Az államtitkár nem jelent meg a találkozón. Viszont ezúttal is Magyarral tartott Kulja András orvos, európai parlamenti képviselőtársa is az intézménylátogatásra.

A Telex azt írja, hogy

Magyar Pétert egy biztonsági őr kísérte fel az emeletre, ahol találkozott a kórház főigazgatójával. Ezután a különleges rendeltetésű, azaz VIP-osztály bejáratáig mehetett csak, nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva ugyanis nem engedték tovább.

A főigazgató azt állította, a Belügyminisztériumnak kell engedélyeznie, hogy beengedjék Magyarékat arra az osztályra, ahol a helyiségek lehallgatás ellen védettek és golyóálló ablakok vannak. A részlegen hat kórterem van, és ugyanaz a klíma-rendszer működik, illetve ugyanazok az orvosok, nővérek végzik az ellátást is. A megszokotthoz képest több, öt Valton Securitys őr is a kórház kapujánál állt reggel nyolckor.

Végül a főigazgató Honvédkórház Dózsa György úti telephelyén vezette végig Magyar Pétert, ami nem láthatóan nem VIP-részleg, láttak romos erkélyeket, 30 fok feletti kórtermeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik