Belföld

Berúgott, majd facsemetéket pusztított el egy középkorú férfi – videó

Heves Vármegyei Főügyészség
Heves Vármegyei Főügyészség

Fákat csavart ki Füzesabonyban egy garázda – közölte a Heves Vármegyei Főügyészség. Az elkövető június 20-án éjjel vonattal érkezett Mezőkövesdről a lakóhelyére, Füzesabonyba. Az út során nem csak ittas állapotba került, hanem össze is szólalkozott egy utastársával, ezért felindult állapotban ment haza. Otthon – ahelyett, hogy nyugovóra tért volna – magához vett egy kalapácsot, majd elindult a városba.

Nem sokkal éjfél után a már néptelen piactérre érkezett, és ott nekiesett a parkoló mellé kiültetett kőrisfa csemetéknek, melyek közül többet a kalapáccsal ütlegelt, illetve kézzel csavargatott és durván meghajlított. Ezáltal sikerült négy fácskát derékba törnie. A férfi ezt követően a helyi bölcsőde felé vette az útját, ahol az épület előtti közterületen hét vérszilvafa törzsét törte el, valamint tönkretette öt szeméttároló edény fémből készült fedőlapját.

Mindezekkel összesen közel négyszázötvenezer forint kárt okozott a tulajdonos önkormányzatnak.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség garázdaság vétségével és rongálás vétségével vádolta az elkövetőt, akivel szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában.

A bíróság a napokban meghozott büntetővégzésével – az ügyészi indítványnak megfelelően – 220 óra közérdekű munkára ítélte a terheltet.

A bűncselekményről a köztéri kamera által készített videofelvétel itt látható:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik