Belföld

Három településen már végleg bezárták a postát az újabb bezárási hullám részeként

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Únyon az új rendszer szerint a mobilposta mindösszesen 20 percig áll meg.

Szerdára három településen, Ecsegen, Dányban és Únyon már biztos bezárták a postát – számolt be az RTL Híradó. A 24.hu derítette ki nemrég, hogy a Magyar Posta Zrt. szép csendben közel száz, jellemzően kistelepüléseken található hivatal bezárásáról döntött augusztus elsejei hatállyal. 2022 őszén kezdődtek a tömeges postabezárások, akkor összesen 210 településen mintegy 360 hivatal szűnt meg.

Akkoriban az állami cég részéről még azt mondták, a bezárások ideiglenesek, majd fél év múlva kiderült, hogy több mint 300 postát nem fognak újranyitni.

A Nógrád megyei Ecsegen már csak a cégér hirdeti, hogy pár napja még mi volt a volt posta épületének funkciója. A településen mobilposta fog működni, munkanapokon 8:45-től 9:55-ig, tehát alig több, mint egy órán keresztül. A helyiek szerint az önkormányzat üzemeltethette volna tovább a postát, de nem éltek ezzel, a polgármester pedig nem nyilatkozott. Az egyik helyi kisbolt tulajdonosának is felajánlották, hogy postapartneri együttműködéssel tartsa nyitva a hivatalt, de az nem vállalta, mert nem érte volna meg.

A hónap elején a Komárom-Esztergom megyei Dányban is bezárt a posta, ahogy a szomszédos Únyon is, ahol a postapartneri  együttműködést szintén sem az önkormányzat, sem magánvállalkozó nem vállalta.

Itt a mobilposta még kevesebb ideig, csak 10:30-10:50 között, tehát mindösszesen 20 percig áll meg.

A Magyar Posta továbbra sem nem válaszolt a híradó megkeresésére, hogy pontosan hány hivatalt zárnak be, és hány dolgozót bocsátanának el emiatt. A Posta szerint

a szolgáltatás továbbra is minden településen biztosított

– írták válaszukban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik