Belföld

Késsel raboltak el egy taxit, a támadó a tanút is magával vitte

Késsel támadtak egy taxisra Vas megyében. A Szombathelyi Járásbíróság elrendelte az erőszakkal, felfegyverkezve elkövetett jármű önkényes elvételének bűntettével és más bűncselekménnyel gyanúsított férfi letartóztatását.

A Szombathelyi Törvényszék közleménye szerint a férfi taxit rendelt az egyik Vas vármegyei településre, majd részegen beszállt a járműbe, egy tanú társaságában. A gyanúsított útközben elővett egy kést, majd szúró mozdulatot tett vele a taxis felé.

A taxis védekezésként könyökével a gyanúsított felé ütött, majd megállt, a csomagtartóból kivett egy esernyőt és azzal a védekezett, miközben a gyanúsított ismét támadólag lépett fel és újból megfenyegette. A sértett az esernyővel a gyanúsított felé ütött, aki ugyan meghátrált, majd beült a járó motorral leállított taxiba és elhajtott vele a tanúval együtt

– közölte a bíróság.

A taxis ekkor bejelentést tett a segélyhívón. A járőrök keresni kezdték az autót amellyel a gyanúsított -a rendőrökkel szemben közlekedve- belehajtott a menetiránya szerinti jobb oldali árokba, majd magához vette a taxis pénztárcáját és megpróbált gyalog elmenekülni. A rendőrök rövid üldözés után elfogták a férfit. A végzést mindenki tudomásul vette, így az végleges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik