Belföld

Kínozta, és éheztette az örökbefogadott kutyáját egy férfi

Felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta a Balassagyarmati Járási Ügyészség egy 74 éves Nógrád vármegyei férfival szemben, aki örökbefogadott kutyáját kínozta és éheztette.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a férfi 2022-ben befogadott egy 3 éves, keverék kutyát, és mivel gyakran elkóborolt, a kutya nyakára bálamadzagot tekert, azt hozzárögzítette egy lánchoz, majd kikötötte az udvaron lévő ólhoz. Ezt követően az állatról nem gondoskodott megfelelően, védett helyet, ivóvizet nem biztosított számára, s élelmet is csak ritkán adott neki.

2022. december 29-én lakossági bejelentésre egy állatmentő alapítvány munkatársai a kutyát rendkívül rossz állapotban találták az ingatlanon, sovány volt és elhanyagolt, és úgy át volt fagyva, hogy nem tudott rendesen mozogni. A lánc az állatnak mély nyaki sérüléseket okozott, feje a madzag miatt fel volt puffadva, nehezen lélegzett és fuldokolva köhögött. A kutyának nem volt ivóvize, enni csak némi száraz kenyeret kapott.

Az alapítvány a kutyát magához vette és állatorvoshoz szállította. Kezelésekor kiderült, hogy több csontja el volt törve, izomsorvadásban szenvedett, életét csak azonnali orvosi beavatkozással lehetett megmenteni. Az ügyészség állatkínzás bűntettével vádolta meg a férfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik