Belföld

Döntött a Médiatanács a Magyar Péter–ATV-ügyben

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A vizsgálat szerint nem merült fel az emberi méltóság sérelme az interjúnál.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa bejelentés alapján vizsgálta az ATV-n június 10-én 19 óra 42 perces kezdettel közreadott Egyenes Beszéd című műsorszámot, melyben a műsorvezető vendége az adás közben elhagyta a stúdiót.

Az élő adásból Magyar Péter távozott. A választásokat követően hagyta ott Rónai Egont, akivel vitatkoztak. Magyar Péter kapott egy dossziét arról, hányszor volt a csatorna vendége, miközben ő a választások utáni beszédében arról beszélt, nem hívták meg. Az interjúban azt mondta, március vége és május eleje között nem kapott meghívást, de Rónai Egon erre is azt mondta, nem igaz.

A műsorvezető azt mondta, egyetlen dolgot kér:

Ezt az áldatlan kutyakomédiát hagyjuk abba.

Erre Magyar Péter felállt, kivonult. Előtte még annyit mondott:

Legjobbakat, Németh Sándort üdvözlöm.

Ennek kapcsán a bejelentő az interjúval kapcsolatban az emberi méltóság megsértésére, a hírekhez fűzött műsorvezetői vélemény tilalmára vonatkozó törvényi rendelkezések megsértését vélelmezte.

A hatóság döntése szerint ugyanakkor a műsorszámban elhangzott beszélgetés bántó, felkavaró lehetett, de az emberi méltóság alapértékét megkérdőjelező, szélsőséges kifejezések nem hangzottak el, az adással kapcsolatban nem vetődött az emberi méltóság sérelme. Azt is megállapították, hogy a beszélgetés nem volt összefüggésben politikai hírrel, ezért hírekhez fűzött műsorvezetői véleményeket tiltó törvényi rendelkezés nem sérülhetett. Az NMHH kommunikációs igazgatósága azt közölte az MTI-vel, hogy rádiós médiaszolgáltatási lehetőségekre vonatkozó pályázatokat is elbírált.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik