Belföld

Szamurájkarddal támadt a rendőrökre egy férfi, letartóztattak

AFP / CNA
AFP / CNA

Letartóztatásba helyezett a Debreceni Járásbíróság egy rendőrökre szamurájkarddal támadó férfit – tudatta a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) közleményben az MTI-vel kedden.

A megalapozott gyanú szerint július 26-án reggel rendőrök jelentek meg egy észak-alföldi településen, mert arról érkezett bejelentés, hogy egy huszonéves férfi ittas állapotban tör-zúz az otthonában. A rendőrök intézkedtek a fiatal férfival szemben, és mivel együttműködőnek tűnt, felvilágosítással kívánták lezárni az ügyet. A férfi azonban bement a házba és egy 60 centiméter pengehosszúságú, kiélezett karddal tért vissza. Amikor elindult a rendőrök felé, többször felszólították, hogy tegye le a kardot, a férfi azonban tovább közeledett feléjük.

Mivel a fiatalember kezében lévő kard az élet kioltására alkalmas volt, az egyik rendőr figyelmeztetés után gázsprayt alkalmazott, a férfi csak ekkor ejtette el a kardot. Ezután a rendőrök megbilincselték és előállították, a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte őrizetét és gyanúsítottként hallgatta ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt, majd indítványozta letartóztatását.

A Debreceni Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a büntetlen előéletű gyanúsított letartóztatását – közölte a KNYF.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik