Belföld

Megölte mozgáskorlátozott élettársát

Vádat emeltek ellene.

A jelenleg 68 éves férfi korábban hajléktalanszállón élt. Miután megismerkedett a sértettel, beköltözött mosonmagyaróvári házába, majd 2022 nyarától egy mosonmagyaróvári bérlakásban laktak. Élettársa járáskorlátozott volt, bizonyos időszakokban kerekesszéket, mankót használt. A férfi életközösségük alatt rendszeresen bántalmazta, pofozta, haját tépte, ezért többször szállodába menekült vagy a folyosón töltötte az éjszakát.

A veszekedéseket, bántalmazásokat a szomszédok is hallották, értesítették is a rendőröket. Ők tavaly májusban kapcsolatba léptek a sértettel, tájékoztatták jogairól, de ő gondolkodási időt kért. Másnap este a férfi egy veszekedés után kiment a konyhába egy késért, és azzal az ágy szélén ülő sértettet mellkasán többször megszúrta. Áldozata a padlóra esett, azonnal meghalt. A férfi reggel feladta magát a rendőrségen.

Az ügyészség a férfit a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberöléssel és kapcsolati erőszak bűntettével vádolta meg, amiért akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható. Az ügyészség mértékes indítványa a bűncselekmények beismerése esetére – egyebek mellett – 15 év szabadságvesztés. Érdemi döntést várhatóan a Győri Törvényszék hoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik