Belföld

Lázár 200 ezer forint jutalmat ad több mint 33 ezer dolgozónak

Lázár János / Facebook
Lázár János / Facebook

Az elmúlt hetek bizonyították, hogy tud olyan meleg lenni, amit nem bírnak a sínek, a mozdonyok és a járművek. De az elmúlt hetek azt is megmutatták, hogy nincs az a kánikula, amit a MÁV-os kollégák ne bírnának ki

– írta hétfő reggel Lázár János Facebook-oldalán. Az építési és közlekedési miniszter a posztban azt írta, hálásak a dolgozók kitartásáért, „mozdony- és buszvezetők, jegyvizsgálók, pályamunkások, forgalmisták, karbantartók és szerelők – a MÁV csoport fizikai munkát végző munkatársai, akik forróság ide, lepusztult géppark oda, mégis mozgásban tartják az országot”.

A miniszter bejelentette, hogy ennek a több mint 33 ezer dolgozónak a fizetésüket kiegészítve, augusztus 15-ig, nettó 200 ezer forint, egyszeri, SZÉP-kártyára utalt összeggel szeretnének köszönetet mondani. Végül úgy fogalmazott:

ez egy rendkívüli intézkedés, ami persze nem a megoldás. A valódi és tartós megoldás a 10 éves vasútfejlesztési stratégia végrehajtása, amitől jobb lesz az utasnak és jobb a MÁV-osoknak. Ezt a munkát is elvégezzük!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik