A következő élő közvetítés része Orbán Viktor Tusványoson: Készül a nagy stratégia, a családtámogatást is ki kell terjeszteni a határon túlra

Trump mindenkit üdvözöl

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Orbán folytatja a háborús tanulságok pontokba szedését:

  • Nyugat-Európa magánya: nemcsak Észak-Korea és Kína (ez papírforma), de Irán és India is az oroszok mellett áll, és a NATO-tag Törökország sem akar megfelelni Nyugat-Európa morális elvárásainak, sőt a muszlim világ is inkább partnert lát Oroszországban.
  • Oroszország viselkedése érthető és kiszámítható, mivel erősen vezetett ország – ezzel szemben a Nyugat nem racionális. Kína feljövetelével ezért van két Nap az égen.
  • A közép-európaiak szerint a világ nemzetállamokból áll, ezért nem értjük az ezen a szemléleten túllépő, poszt-nemzeti állapotban lévő nyugatiakat, akik a migrációt is azért támogatják, mert felszámolja a nemkívánatos, idejét múlt etnikai homogenitást. Szerinte ráadásul a közerkölcs is megszűnt Nyugaton: ezt mutatja az olimpia megnyitó ünnepsége. Donald Trump ebből az állapotból akarja kiemelni Amerikát, nemzetállammá akarja tenni az USA-t, ezért is óriási a választás tétje, szerinte ezért akarják Trumpot börtönbe zárni, megfosztani a vagyonától, sőt akár megölni is. (Orbán megemlíti, hogy tegnap beszélt Trumppal, aki üdvözletét küldi a táborlakóknak, bár – viccelődött a miniszterelnök – nem volt könnyű elmagyarázni neki, hogy Erdély pontosan micsoda.) Megjelent az agresszív törpe mint embertípus – mondja Orbán egy hosszú gondolatmenet végén, aminek az a lényege, hogy szerinte Nyugaton már nem vágynak nagy, közös célokra, az emberek önmagukra fókuszálnak, és ilyenkor a nagyságot felváltja a nagyképűség, ami aztán agresszivitást szül.
  • A nép a fentiek okán is elégedetlen, az elitek viszont elítélik a népet, amiért politikai értelemben jobbra tolódik. Szerinte jellemző, hogy az Európai Néppárt az idén is begyűjtötte az elégedetlenek egy részének szavazatait, majd elárulta őket, amikor újra összeállt a baloldallal. Brüsszel ma a liberális oligarchia irányítása alatt áll – jelenti ki. Orbán szerint Európában visszatért a három T: a Patrióták a tiltott kategóriába kerültek, ellenfeleik – főleg a Néppárthoz csatlakozó Tisza Párt – az erősen támogatottak közé.
  • A Nyugat erőlteti az LMBTQ-ideológiát, amivel azonban a világ jó része szemben áll, Oroszország egyik taktikai fegyvere a nemzetközi kapcsolatokban, hogy ezt kihasználja.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik