Nyomkövetőt kapott a szkíták „kormányzója”

A királyságban hisz.

Januárban számolt be róla a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, hogy 150 rendőr tíz helyszínen hajtott végre akciót az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete miatt, miután egy társaság tagjai bejelentették: megalakítják a Szkíta Magyarországot, elindítják a nemzeti szabad katonai csapatok felfegyverzését.

Hét férfit és egy nőt – gyanúsítottként hallgattak ki, egy 53 éves murakeresztúri, egy 68 éves veszprémi és egy 88 éves váci férfit őrizetbe vettek. Az idős ember szerepelt azon a videón, amelyen az látható, hogy éppen leteszi a „kormányzói esküt”.

Most a Blikk felkereste. A lap azt írja, január 25-én rendelték el a letartóztatását, amit az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kellett végrehajtani. Onnan egy hónappal később szabadult, bűnügyi felügyeletbe került: négy hónapig nem hagyhatta el otthonát, de már Vácon is szabadon mozoghat, nyomkövetővel a lábán.

Amikor bő két éve megválasztottak, s letettem az esküt, eldöntöttük, hogy elkezdjük Magyarországot építeni, amit tovább akarunk folytatni! Amióta letartóztattak, csak kínlódok, de én vagyok a kormányzója a nagy, történelmi Magyarországnak. Egészen pontosan 5415 tiszta magyar emberünk van, akik mind velem tartanak

– mondta a lapnak a férfi, aki ’56-ban disszidált. 45 évig élt Amerikában, azt állítja, bő három évtizedig rendőrként szolgált, nyugdíjazása után, az ezredforduló előtt tért vissza hazánkba.

Azt mondja: nem adja fel.

Nem lehet feladni, hiszen engem megválasztottak. De egyszerűen, magyarosan fogjuk átvenni a hatalmat. Nem ismerem el azt, ami jelenleg Magyarországon van.

A királyságban hisz.

Először helyre kell állítani a rendszert, aztán, amikor minden rendben van, keresünk egy királyt vagy nevelünk egyet. A legfontosabb, hogy magyar ember legyen

– tette hozzá.

A Szkíta Egyesület elnöke, Pócs Alfréd korábban elhatárolódott a puccsistáktól, azt mondta, az erőszakos hatalomátvételi szándékról a sajtóból értesült. Pócs Alfréd kezdeményezte egyébként, hogy nyilvánítsák Magyarországon honos népcsoporttá a szkítákat, ám ezt az Országgyűlés elutasította.