Belföld

A szkíta egyesület elnöke elhatárolódott a puccsistáktól

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Pócs Alfréd szerint rosszul használták a szkítaságot.

A Népszavának a Szkíta Egyesület elnöke, Pócs Alfréd azt mondta, az erőszakos hatalomátvételi szándékról a sajtóból értesült, őt és az egyesületet senki nem kereste az ügyben, arról sem tud semmit, kik ellen intézkedtek, kiket vettek őrizetbe. Ők a szkítaságot máshogy képzelik, valamiért harcolnak, nem valami ellen.

Mi a klasszikus szkíta erkölcsiségért alakultunk, nem radikális úton képzeljük el a változást.

Szerinte a szkíták nem hódítottak, csak válaszoltak, ha megtámadták őket. Azok, akik erőszakos hatalomátvételt akartak, rosszul használták a szkítaságot, tette hozzá. Azt viszont furcsállotta, hogy „néhány ember összeáll és butaságokat beszél”, mire 150 rendőr és terrorelhárító összehangolt akciót indít ellenük. Ezt a fegyverek léte sem indokolta, hisz

nyilván mindenkinél találhatnak fegyvert, például vadászoknál,

de a hatalmat így nem lehet megdönteni. Hérodotoszt idézte:

a szkíták nem a törvényekben, hanem a szívükben hordják az igazságot.

Pócs Alfréd kezdeményezte egyébként, hogy nyilvánítsák Magyarországon honos népcsoporttá a szkítákat, ám ezt az Országgyűlés elutasította. A hírekbe a koronavírus-járvány idején vírusszkeptikus orvosként került be a hírekbe, a gyöngyösi kórház elbocsátotta, a Magyar Orvosi Kamara elhatárolódott tőle.

Az ügyészség állam elleni bűncselekmény gyanúja miatt most három ember letartóztatását indítványozta. A legidősebb, egy 88 éves váci férfi. Felesége, aki magát kormányzónénak hívatja, a Blikknek azt mondta, férje az ’56-os forradalom idején menekült Amerikába, bő húsz éve tért haza. Nagy erejű ember, nem igazán megijeszthető. Horthy után most valóban ő a kormányzó, ők valóban királyságot szeretnének.

Kapcsolódó
Három szkíta letartóztatását indítványozza az ügyészség, a legidősebb 88 éves
Állam elleni bűncselekmény gyanúja miatt vették őrizetbe őket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik